Dysk dziwnie sam pracuje

Witam. Nie jestem stałym bywalcem, ale dużo problemów rozwiązałem dzięki temu forum, nie udzielając się, lecz teraz już jestem zmuszony napisać :)

Otóż problemem moim jest to, iż dysk sam od siebie nagle 2 dni temu zaczął dziwnie pracować - cały czas "chrobocze" tak jakby coś kopiował, coś wgrywał , taki tam standardowy dzwięk, lecz zdarza się to nawet jak wyloguję użytkownia - zupełnie jakby mi ktoś grzebal w systemie.

Zeskanowałem dysk następującymi programami:

Avira AntiVir Classic - najnowsza baza

Spybot - najnowsza baza

AdAware SE Pro - najnowsza baza

MKS Online - najnowsza baza

I nic nie wykazaly ponad normę (czyli jakieś bzdurne tracking cookies)

Obecnie skanuję system za pomocą Ashampoo AntiSpyWare (najnowsza baza) i juz ma 6 krytycznych infekcji - mam nadzieje, że to to, wtedy problem rozwiąże się sam i nie będziecie musieli mi pomagać - takiemu newbie jak ja :( (mimo iż 14 lat w kompach siedze, od czasu procesorów 40 MHz <_<).

Używam także ZoneAlarma najnowsza darmową wersję , nic podejrzanego nie chciało dostępu do neta. Co może być innym powodem takiej pracy dysku (dodam iż uzycia procesora nie ma itd itp. Dysk pracuje "sam od siebie") jeśli nie trojaniki itp?

Dzięki z góry za odpowiedź ;)

Pozdro, Mav ;)

Odpowiedzi: 1

Przepraszam za posta pod postem, ale problem rozwiązał się sam.

Okazało się, że to wentylator na karcie graficznej (2 letni GF FX 5900 XT) się wyrobił i kulki w łozysku tak terkoczą :)

Niniejszym temat ten można usunąć ;)

Maverickdev
Dodano
13.06.2006 02:20:45
Maverickdev
Dodano:
12.06.2006 22:52:46
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1