Dysk chyba padl :(, zagineła partycja , dane znikły
to tak:
wykręciłem u panny dysk aby podpiąć go do mojego i przegrać filmy i mp3
było zero wstrząsów, krótka droga (3 klatki i 3 piętra)
przed wykręceniem padł windows, ale to chyba inna sprawa,bo jak zapodałem jej dysk do swego wykrył ładnie wszystko i zaczeło się nagrywanie filmów z jej dysków
po którymś tam z koleji spostrzegliśmy się źe z ostatniej partycji F: na której było mnóstwo mp3jek znikł folder 7–8bg w którym były posegrowane ładnie mp3 mej ukochanej
wcieło teź jeden film na tej partycji
miejsca zajętego i wolnego jest tyle co było przed tym wszystkim
czyli mp3jek niewidać a miejsce zajmują
ok zapodałem FILERECOVERY pobawiłem się i odzyskało ok 4,5GB
potem okazało się źe "zniknął" film na partycji E: folder widaćale niemoźna się do niego dostać i pokazuje źe zawartość jest 0kb
zbaraniałem
zrobiłem restarta poczekałem chwilę
i amba !!
zamiast dysku "E: GRY" pokazuje DYSK LOKALNY E: i wiesza się okno MÓJ KOMPUTER bo niewejdzie się na tą partycję wogulę
więc zrobiłem formata C: instalkę windowsa i w konsoli w trakcie pokazuje źe partycja E: jest NIEZNANA (ani FAT ani NTFS)i źe cała jest pusta sad.gif
dzizus spsuło się całkowicie
windows uruchamia się strasznie długo i muli cały komp jak szlak
te same objawy mialem po drugim podpięciu do mego dysku
podejrzewam źe dysk padł i wywaliło BAD SECTORY
mam juź HDD REGENATORa ale jemu zejdzie strasznie długo skanowanie (z 3–5 godz – 40GB dysk)
ale waźniejsze jest to jak uratować tą NIEZNANĄ partycję E: (filmy i pliki edonkeya)
bo formata mogę zrobić wszystkich partycji i wtedy powinno pokazać co i jak, ale wszystko rozchodzi sie o dane
coś mi się kołacze po głowie na temat tablicy partycji czy cuś takiego źe moźna ją zrekonstruować ale jak i gdzie ? sad.gif
pomocy userzy bo mam problema strasznego dziewczyna bez kompa, zła i dane z dysku poszły
DYSK 2,5 letni 40GB samsung (chyba ma gwarancję 3letnią i czy ona obejmuję takie pady?)
winxp+sp1
celeron 1,7
256Ramu
dzięki za jakąkolwiek pomoc
moźe róźnica temp mu zaszkodziła czy cuś
w domu gorąco komp chodził i potem na zewnątrz go wzięto Sam juź niewiem
załamka :(
wykręciłem u panny dysk aby podpiąć go do mojego i przegrać filmy i mp3
było zero wstrząsów, krótka droga (3 klatki i 3 piętra)
przed wykręceniem padł windows, ale to chyba inna sprawa,bo jak zapodałem jej dysk do swego wykrył ładnie wszystko i zaczeło się nagrywanie filmów z jej dysków
po którymś tam z koleji spostrzegliśmy się źe z ostatniej partycji F: na której było mnóstwo mp3jek znikł folder 7–8bg w którym były posegrowane ładnie mp3 mej ukochanej
wcieło teź jeden film na tej partycji
miejsca zajętego i wolnego jest tyle co było przed tym wszystkim
czyli mp3jek niewidać a miejsce zajmują
ok zapodałem FILERECOVERY pobawiłem się i odzyskało ok 4,5GB
potem okazało się źe "zniknął" film na partycji E: folder widaćale niemoźna się do niego dostać i pokazuje źe zawartość jest 0kb
zbaraniałem
zrobiłem restarta poczekałem chwilę
i amba !!
zamiast dysku "E: GRY" pokazuje DYSK LOKALNY E: i wiesza się okno MÓJ KOMPUTER bo niewejdzie się na tą partycję wogulę
więc zrobiłem formata C: instalkę windowsa i w konsoli w trakcie pokazuje źe partycja E: jest NIEZNANA (ani FAT ani NTFS)i źe cała jest pusta sad.gif
dzizus spsuło się całkowicie
windows uruchamia się strasznie długo i muli cały komp jak szlak
te same objawy mialem po drugim podpięciu do mego dysku
podejrzewam źe dysk padł i wywaliło BAD SECTORY
mam juź HDD REGENATORa ale jemu zejdzie strasznie długo skanowanie (z 3–5 godz – 40GB dysk)
ale waźniejsze jest to jak uratować tą NIEZNANĄ partycję E: (filmy i pliki edonkeya)
bo formata mogę zrobić wszystkich partycji i wtedy powinno pokazać co i jak, ale wszystko rozchodzi sie o dane
coś mi się kołacze po głowie na temat tablicy partycji czy cuś takiego źe moźna ją zrekonstruować ale jak i gdzie ? sad.gif
pomocy userzy bo mam problema strasznego dziewczyna bez kompa, zła i dane z dysku poszły
DYSK 2,5 letni 40GB samsung (chyba ma gwarancję 3letnią i czy ona obejmuję takie pady?)
winxp+sp1
celeron 1,7
256Ramu
dzięki za jakąkolwiek pomoc
moźe róźnica temp mu zaszkodziła czy cuś
w domu gorąco komp chodził i potem na zewnątrz go wzięto Sam juź niewiem
załamka :(
Odpowiedzi: 3
no to fajno.
co do tablicy patrycji to owszem jest cos takiego.
ale zeby sie na co zdalo trzeba wczesniej zrobic back–up odpowiednim programikiem.
co do tablicy patrycji to owszem jest cos takiego.
ale zeby sie na co zdalo trzeba wczesniej zrobic back–up odpowiednim programikiem.
była fat32
juź chyba wsio okiej
pojechałem kilkoma programami do odzysku partycji (np.Testdisk)
potem (chyba to pomogło w 100%) udało mi się wklepać CHKDSK E: F/ to samo z dyskiem F: i poobcinało multum plików zastapiło zgubione łańcuchy i niby chula :D
moje przypuszczenia o Bad Sectorach na szczęście się niesprawdziły (odpukać)
thx
juź chyba wsio okiej
pojechałem kilkoma programami do odzysku partycji (np.Testdisk)
potem (chyba to pomogło w 100%) udało mi się wklepać CHKDSK E: F/ to samo z dyskiem F: i poobcinało multum plików zastapiło zgubione łańcuchy i niby chula :D
moje przypuszczenia o Bad Sectorach na szczęście się niesprawdziły (odpukać)
thx
Ale przedtem to byla jaka partycja ? FAT32 ?
Strona 1 / 1