Dysk 250 GB bad

Witam zaczne od początku mam dysk 250 GB S-ATA i podzielony że partycja c 30 GB pozostałe po 64 GB lecz dysk d ma tylko 33.6 GB  a powinien mieć rozmiar całkowity 64 GB.Mam na dysku c zainstalowane 2 systemy Linuxa i Windowsa chciałem wywalić linukxa i  partycje po nim przerobić spowrotem na NTFS . W tym celu zainstalowałem program Partition Magic 8 po instalacji uruchomiłem program i odrazu na pulpicie  pojawił się napis error 117zresetowałem komputer ale windows się nie uruchomił na czarnym tle monitora widniał napis error 117. Sformatowałem dysk c i zainstalowałem ponownie windowsa następnie program Partition Magic uruchomiłem go wszystko ok ale o dziwo cały dysk widzi jako BAD . Dziwne bo moge przeglądać wszystkie partycje i przecież kożystam z Windowsa zainstalowanego na tym dysku ale nie idzienic zrobić ani wywalić linuxa i partycje po nim o partition widzi cały dysk Bad. Co mam teran zrobić z tym fantem

Odpowiedzi: 1

Zeskanuj go narzędziem producenta najlepiej na dobry początek.
Anathema
Dodano
04.01.2007 15:59:47
  • Rebe 04.01.2007 20:56:48

<DIV>Anathema - chyba nie ma potrzeby. Na mego czuja wystarczy wyrezanie zawartości mbr-a i dopiero potem ponowna instalacja windowsa.</DIV> <DIV>Oczywiście moge isę mylić, bo ...jestem zbyt leniwy by na stronę Symanteca wejść i o numerach błędow poczytać, a PM pod ręką nie mam, by do pomocy progrmau - w tym samym celu - zajrzeć.</DIV> <DIV>&nbsp;</DIV> <DIV>&nbsp;</DIV> <DIV>PS.</DIV> <DIV>Konia z rzedem temu kto odpowie na pytanie o ilość partycji, które na tym dysku były.</DIV>

misiu38
Dodano:
04.01.2007 14:45:35
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1