Dysk. 12 kb uszkodzone
Witam ! Problem
Na dysku C zostały uszkodzone sektory ok 12 kb czy da sie zrobic zeby ta część uszkodzona dysku nie była uźywana. Wiem źe da sie naprawić ale trzeba zerowac cały dysk, a nie mam zapasowego dysky źeby skopjowac 80gb danych
Na dysku C zostały uszkodzone sektory ok 12 kb czy da sie zrobic zeby ta część uszkodzona dysku nie była uźywana. Wiem źe da sie naprawić ale trzeba zerowac cały dysk, a nie mam zapasowego dysky źeby skopjowac 80gb danych
Odpowiedzi: 4
Szkoda, ale dzieki za pomoc, pozdro
Nie wiem, ale pewnie nie ma. Dla pewności poszukaj w googlach. Taśmę wymieniłaś ? Jak nie masz to poczekaj do jutra :lol:Dosia87:a jest spolszczenie do tego hdd regenerator ?
Ten windowsowski nic nie pomaga, a jest spolszczenie do tego hdd regenerator ?z góry dzieki
Dosia87:trzeba zerowac cały dysk
Nie trzeba. Najpierw uźyj z wiersza polecenia chkdsk /f/r. Ew. ściągnij i zainstaluj HDDRegenerator, utwórz nim dyskietkę startową, odpal kompa z tej dyskietki i HDDReg... napraw te sektory. Ja bym jednak najpierw wymienił taśmę od dysku. Przy uszkodzeniu b.często wywala, źe ma bad sectory, których de facto nie ma.
Strona 1 / 1