Dwie sieciówki w celu zwiększenia łącza w sieci LAN

Czy moźliwe jest takie skonfigurowanie sieci, źeby zwiększyć przepustowość łącza między serwerem a switchem poprzez umieszczenie w serwerze dwóch kary sieciowych?
Switch jest zwykły, tzn nie obsuguje nowych bajerków jak np. trunking, który ponoć coś takiego umoźliwia.
Interesuje mnie zarówno opcja zdublowania całego pasma, jak i podzielenie portów pomiędzy karty sieciowe.
Chciałbym to odpalać na Windows 2000 Server

z góry dzięx za odpowiedzi
/bodkin

Odpowiedzi: 5

Z Einsteina moje ulubione to:
"Nie ma nic praktyczniejszego, niź dobra teoria" :P

A propo tematu: Czy mogę przydzielić pod Win2000 Serwer daną kartę sieciową/ip do danej aplikacji (interesuje mnie MySQL i Exchange). Jakbym mógł zrobić tak, źe jeden serwer ma inne ip na innej karcie, a drugi (na tym samym kompie) inne to teź by było spoko. Chodzi mi tylko o szybkie działanie MySQL i Exchange w sieci lokalnaj, niestety na jednym kompie. Load Balancing tego nie załatwia.

/bodkin
bodkin
Dodano
18.01.2005 15:07:59
bodkin:
Twoja sygnatura nie ma chyba na celu obraźania ludzi, którym odpowiadasz?
A uchowaj Boze. Pierwsza czesc to slowa Einstaina :wink: .
EL NINO
Dodano
18.01.2005 12:27:50
Zresztą, NLB to inna bajka raczej. Tu przydało by sie jakieś mapowanie portów na jakimś wirtualnym routerze czy proxy
bodkin
Dodano
18.01.2005 11:30:20
Dzięki.
W sumie zdania są podzielone i w końcu nie wiem czy moźliwe jest takie rozwaiązanie. Przeszukam zasoby anglojęzyczne, to moźe coś napotkam.

PS: Twoja sygnatura nie ma chyba na celu obraźania ludzi, którym odpowiadasz?

bodkin
bodkin
Dodano
18.01.2005 11:11:02
Wpisz sobie w "Szukaj" slowo balancing i zaznacz ten dzial. Sa dwa wyniki.
EL NINO
Dodano
18.01.2005 01:31:33
bodkin
Dodano:
17.01.2005 23:34:13
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1