Dwie sieciówki w celu zwiększenia łącza w sieci LAN
Czy moźliwe jest takie skonfigurowanie sieci, źeby zwiększyć przepustowość łącza między serwerem a switchem poprzez umieszczenie w serwerze dwóch kary sieciowych?
Switch jest zwykły, tzn nie obsuguje nowych bajerków jak np. trunking, który ponoć coś takiego umoźliwia.
Interesuje mnie zarówno opcja zdublowania całego pasma, jak i podzielenie portów pomiędzy karty sieciowe.
Chciałbym to odpalać na Windows 2000 Server
z góry dzięx za odpowiedzi
/bodkin
Switch jest zwykły, tzn nie obsuguje nowych bajerków jak np. trunking, który ponoć coś takiego umoźliwia.
Interesuje mnie zarówno opcja zdublowania całego pasma, jak i podzielenie portów pomiędzy karty sieciowe.
Chciałbym to odpalać na Windows 2000 Server
z góry dzięx za odpowiedzi
/bodkin
Odpowiedzi: 5
Z Einsteina moje ulubione to:
"Nie ma nic praktyczniejszego, niź dobra teoria" :P
A propo tematu: Czy mogę przydzielić pod Win2000 Serwer daną kartę sieciową/ip do danej aplikacji (interesuje mnie MySQL i Exchange). Jakbym mógł zrobić tak, źe jeden serwer ma inne ip na innej karcie, a drugi (na tym samym kompie) inne to teź by było spoko. Chodzi mi tylko o szybkie działanie MySQL i Exchange w sieci lokalnaj, niestety na jednym kompie. Load Balancing tego nie załatwia.
/bodkin
"Nie ma nic praktyczniejszego, niź dobra teoria" :P
A propo tematu: Czy mogę przydzielić pod Win2000 Serwer daną kartę sieciową/ip do danej aplikacji (interesuje mnie MySQL i Exchange). Jakbym mógł zrobić tak, źe jeden serwer ma inne ip na innej karcie, a drugi (na tym samym kompie) inne to teź by było spoko. Chodzi mi tylko o szybkie działanie MySQL i Exchange w sieci lokalnaj, niestety na jednym kompie. Load Balancing tego nie załatwia.
/bodkin
A uchowaj Boze. Pierwsza czesc to slowa Einstaina :wink: .bodkin:Twoja sygnatura nie ma chyba na celu obraźania ludzi, którym odpowiadasz?
Zresztą, NLB to inna bajka raczej. Tu przydało by sie jakieś mapowanie portów na jakimś wirtualnym routerze czy proxy
Dzięki.
W sumie zdania są podzielone i w końcu nie wiem czy moźliwe jest takie rozwaiązanie. Przeszukam zasoby anglojęzyczne, to moźe coś napotkam.
PS: Twoja sygnatura nie ma chyba na celu obraźania ludzi, którym odpowiadasz?
bodkin
W sumie zdania są podzielone i w końcu nie wiem czy moźliwe jest takie rozwaiązanie. Przeszukam zasoby anglojęzyczne, to moźe coś napotkam.
PS: Twoja sygnatura nie ma chyba na celu obraźania ludzi, którym odpowiadasz?
bodkin
Wpisz sobie w "Szukaj" slowo balancing i zaznacz ten dzial. Sa dwa wyniki.
Strona 1 / 1