Dwie partycje ... chce jedna ... ! :P
witam...
Posiadam dwa dyski jeden 160GB dopiero kupiony ... na nim mam zamiar zrobic dwie partycje jedna mniejsza na system a druga na pierdolki jakies... i posiadam jeszcze drugi dysk o ktorym wlsnie chcialem napisac ... chodzi o to ze on ma 40GB zostal podzielony na partycje dwie podczas instalacji Win XP jak mm scalic teraz wszystkie partycje zeby byla jedna ta 40GB ?podczas instalacji systemu win xp chyba nie widzialem czegos takeigo wiem ze moge skasowac partycje ale zeby pojawila sie jedna... jk to zrobic ? :| Pozdrawiam !
Posiadam dwa dyski jeden 160GB dopiero kupiony ... na nim mam zamiar zrobic dwie partycje jedna mniejsza na system a druga na pierdolki jakies... i posiadam jeszcze drugi dysk o ktorym wlsnie chcialem napisac ... chodzi o to ze on ma 40GB zostal podzielony na partycje dwie podczas instalacji Win XP jak mm scalic teraz wszystkie partycje zeby byla jedna ta 40GB ?podczas instalacji systemu win xp chyba nie widzialem czegos takeigo wiem ze moge skasowac partycje ale zeby pojawila sie jedna... jk to zrobic ? :| Pozdrawiam !
Odpowiedzi: 3
hmm na 3 partycje ? nie no :) nie bede tego robil sadze ze dwie partycje mi wystarcza w sumie zadko robie defragmentacje dysku ale pewnie teraz bede cos czesciej robil... zawsze moge zostawic na noc albo pojsc n uczelnie i zostawic do skanowania... :) sadze ze sciagne jakis programik dzieki za odpisanie na posta pozdro All... ;)
Tosamo moźna zrobić programem "Partition Magic" lub "fdisk".
W sieci jest jeszcze z setka innych programów do tego celu.
W sieci jest jeszcze z setka innych programów do tego celu.
Uruchamiasz instalatora – zdejmujesz partycje – zakładasz jedną i formatujesz ją.
Ileź razy mozna oo tym samym pisać ?
Ileź razy mozna oo tym samym pisać ?
Strona 1 / 1