dwie karty graficzne
Jakie karty mozna ze sobą połaczyc zeby zwiekszyc wydajnosc
Odpowiedzi: 20
spiderko:
Od GF6600 (nie wszystkie modele) do najnowszego GF7800GTX 512MB mozna łączyć w SLI.
Moźna połączyć dwie karty Nvidi? Mam GeForce FX 5500, i FX 5200.
http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/Radeon%20X1000/Radeon_X1300.html
Jeszcze wentylator na procesor, ja polecam Arctic Cooling Freezer 64 PRO za około 83zł. Zamiast tego GF6600GT moźna wybrać X700pro, ale jest karta trochę gorsza od GF.
AMD Sempron 64 bit 2500+ Socket 754 OEM 265 zł
ASUS K8N4–E Deluxe nForce4 4X Socket754 SerialATA PCI–Ex16 Raid FireWire GbLan Sound 8ch. ATX 312 zł
GeIL DDR 512MB/400 CL2.5 195 zł
Microstar GeForce NX6600GT–VT2D128E Diamond 128DDR3 128bit PCI–E 2xDVI/VIVO 556 zł
zasilacz Chieftec 420W HPC–420–302–DF dwa wentylatory ATX PFC 189 zł
Razem: 1 517,00 zł
Jeszcze wentylator na procesor, ja polecam Arctic Cooling Freezer 64 PRO za około 83zł. Zamiast tego GF6600GT moźna wybrać X700pro, ale jest karta trochę gorsza od GF.
NIE :!: :!: :!: Wszytsko jedno czy geforce czy radeon, a tak w ogóle to który Chipiset jest lepsz x1300 czy x700 :?: :?: :?: :P
Jeszcze źeby CF obsługiwała Pan sobie źyczy?
dobra daj mnie jakąs karte graficzna do 400 PLN
Płyt pod Intela z chipsetem Radeon Xpress jest jak na lekarstwo, dodatkowo płyty te i chyba sam chipset nie obsługują DDR2, większy wybór jest na platforme AMD (s.939) Np. Asus A8R–MVP ATI Xpress 200 – link
i
MSI RD480 Neo2–FI – link
Te płyty takźe nie obsługują DDR2, lecz są dobrym wyborem jeśli zamierzasz grać, Celeron nie jest w tym wypadku dobrym wyborem.
Tak jak pisałem wcześniej, najtańsza karta CrossFire Master kosztuje ponad 1400zł.
i
MSI RD480 Neo2–FI – link
Te płyty takźe nie obsługują DDR2, lecz są dobrym wyborem jeśli zamierzasz grać, Celeron nie jest w tym wypadku dobrym wyborem.
Tak jak pisałem wcześniej, najtańsza karta CrossFire Master kosztuje ponad 1400zł.
daj mi jakąs dobrą płyte do 440 zł z obsługa CF
Spiderko, a jednak miales racje i dobrze prawiles :wink: :lol:
To daj sobie spokój z kartami do CF/SLI, 1500zł to na samą karte master trzeba wydać.
mam 1500 zł musze kupic płyte procek celerona 3,33 GHZ 1 gb ram ddr2 i karte graficzna, oraz zasilacz
To jak tak dalej bedziesz sie czail i nie przejdziesz do konkretow, nie napiszesz, co masz, co musisz kupic i ile masz na to kasy, to nadrukujemy tu z 10 stron postow o pupie Maryni i dalej nic nie bedzie wiadomo :?
płytyjeszcze nie mam dopiero sie czaje
No z tego co sie orientuje masz plyte z SLI, wiec w tej kwesti pozostaje tylko jakas grafika firmy nVidia. I teraz zasadnicze pytanie, ile masz gotowki na to by zakupic karte ?
ja chciałbym kupic cos takiego zeby w przyszłosci muc włozyc drugą karte a tak najlepiej to radeona
mozecie mi podac jakąs płyte g łówna do 440 PLN co Cf obsługuje
mozecie mi podac jakąs płyte g łówna do 440 PLN co Cf obsługuje
Tak, mozesz polaczyc dwie takie w CrossFire, ale jak dla mnie laczenie dwoch tak kiepskich wydajnosciowo kart nie ma ZADNEGO sensu. Oczywiscie musial bys takze zmienic plyte glowna, na taka ktora obsluguje CrossFire.
BTW cos ty sie tak uparl na dwie karty ? :shock: Lepiej jest kupic jedna i porzadna, a jesli juz SLI, albo CF to tylko dla kart z najwyzszej polki.
Moze napisz ile masz funduszu na zakup nowej grafiki i czego tam jeszcze i cos dobierzemy sensownego. Bo twoje proby sa niestety bezsensowne....
BTW cos ty sie tak uparl na dwie karty ? :shock: Lepiej jest kupic jedna i porzadna, a jesli juz SLI, albo CF to tylko dla kart z najwyzszej polki.
Moze napisz ile masz funduszu na zakup nowej grafiki i czego tam jeszcze i cos dobierzemy sensownego. Bo twoje proby sa niestety bezsensowne....
A HIS RADEON X1300 PX 256 DVI/TV ICQ na firea
Od GF6600 (nie wszystkie modele) do najnowszego GF7800GTX 512MB mozna łączyć w SLI.
Seria 6600GT, 6800 (LE,GT,GS,XT,Ultra,zwykly), 7800 (GT,GTX,GTX512)na PCI–E oczywiscie
A z kart geforca?????? Jakis konkretny model