Dwa XP na jednym dysq–jak to naprawic?
Moje pytanie jest nastepujace.Chcialem zainstalowac na nowo moj system operacyjny(windows XP),mam dysk 20 GB i jest on podzielony na dwie partycje po dziesiec giga kazda.Chcialem skasowac tem ktory juz mialem i zainstalowac na nowo system,ale zrobilem tak,ze nie skasowalem starego systemy tylko sformatowalem te drugie 10 giga i na nie zainstalowalem drugi windows XP,ale z innym kluczem systemu.No i teraz mam dwa te same systemy.Chcialem sformatowac dysk i odinstalowac poprzedni system,ale jakos nie zauwazylem,ze zamiast skasowac to zainstalowalem system na nowo w miejscu gdzie byl u mnie dysk D.Powiedzcie co zrobic by to wszystko odwrocic i na nowo zainstalowac nowy system operacyjny?Prosze o szybka odpowiedz bo nie wiem co z tym zrobic.
Odpowiedzi: 1
Dość skutecznie w tym momencie zamieszałeś.
Z tego co czytam to na obu partycjach masz teraz zainstalowanego Windowsa i nie masz innych dodatkowych danych, na których by Ci zaleźało(?)
Sformatuj więc dysk D:\ i ew. C:\ gdzie później będziesz miał XP.
Jeśli ten na C:\ w tym momencie jest na chodzie to popraw jedynie boot.ini – przyklejony temat w tym dziale.
Z tego co czytam to na obu partycjach masz teraz zainstalowanego Windowsa i nie masz innych dodatkowych danych, na których by Ci zaleźało(?)
Sformatuj więc dysk D:\ i ew. C:\ gdzie później będziesz miał XP.
Jeśli ten na C:\ w tym momencie jest na chodzie to popraw jedynie boot.ini – przyklejony temat w tym dziale.
Strona 1 / 1