dwa xp + boot magic najlepsze rozwiazanie
witam wszystkich.temat byl juz kilkakrotnie poruszany ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi.a wiec tak chcialem miec dwa niezalezne Windowsy XP tak ze jak uruchomie "xp1–pierwszego" to jest on na c a jak uruchomie "xp2–drugiego" to tez jest on na c. Oba te dyski c sa niezalezne.
1. czy utworzyc te dwa dyski jako podstawowe ?
2. czy utworzyc jeden podstawowy i drugi rozszerzony?
jak probowalem to zrobic wg punktu 2 + Boot magic to nie chcial mi uruchomic Xp–eka z partycji rozszerzonej pokazywal ze bootmagic laduje i STOp i tak juz zostawalo.wtedy musialem zrestartowac kompa.
jak probowalem punkt 1 to wszystko chodzilo dopoki nie przyszlo do reinstalacji jednego z dwoch Xp–kow.pozniej pojawialy sie bledy ze nie moze zaladowac systemu –blad w jakims katalogu windowsa
czy moglby mi ktos poradzic jak to najlepiej zrobic tak zeby ;
byly dwa niezalezne xp–eki i jak to potem wyglada przy reinstalacji jednego z xp–ekow
prosze o pomoc
dziekuje patryk
1. czy utworzyc te dwa dyski jako podstawowe ?
jak probowalem to zrobic wg punktu 2 + Boot magic to nie chcial mi uruchomic Xp–eka z partycji rozszerzonej pokazywal ze bootmagic laduje i STOp i tak juz zostawalo.wtedy musialem zrestartowac kompa.
jak probowalem punkt 1 to wszystko chodzilo dopoki nie przyszlo do reinstalacji jednego z dwoch Xp–kow.pozniej pojawialy sie bledy ze nie moze zaladowac systemu –blad w jakims katalogu windowsa
czy moglby mi ktos poradzic jak to najlepiej zrobic tak zeby ;
byly dwa niezalezne xp–eki i jak to potem wyglada przy reinstalacji jednego z xp–ekow
prosze o pomoc
dziekuje patryk
Odpowiedzi: 1
Jakos nie bardzo sobie potrafie wyobrazic dwoch dyskow C:. Zmiana przed kazdym startem partycji aktywnej ? Odlaczanie dysku ?patrykbrek:jak uruchomie "xp1–pierwszego" to jest on na c a jak uruchomie "xp2–drugiego" to tez jest on na c. Oba te dyski c sa niezalezne.
Owszem, moglbys zainstalowac dwa systemy na jednym dysku/partycji C:, ale to tylko proszenie sie o klopoty. Zawsze najbezpieczniej jeden na C: a drugi na D:.
Partycja czy dysk ?patrykbrek:1. czy utworzyc te dwa dyski jako podstawowe ?
Jak wyzej – jeden na C: i drugi na D:. Przy reinstalacji nie ma najmniejszego problemu. Do tego format jak mniemam ? Prosta naprawa po takim zabiegu i to wszystko.patrykbrek:jak to najlepiej zrobic tak zeby ;
A i owszem. Dlatego tez proponowalbym wziasc sie za http://www.centrumxp.pl/forum/search.php gdzie po wpisaniu odpowiednich wyrazen uzyskasz odpowiedz na prawie wszystkie watpliwosci, znajdziesz odpowiednie wskazowki oraz wlasciwe rozwiazania.patrykbrek:temat byl juz kilkakrotnie poruszany
Strona 1 / 1