Dwa systemy ( xp na ntfs) i reinstalka
Cześć.
A więc mam 98 na partycji C i xp na partycji D (ntfs). Naszło mnie na reinstalki obu tylko mam kilka pytań:
1.Przeinstaluje sobie 98. Następnie w 98 odpale sobie instalacje xp na innej partycji i tu pytanie czy instalator xp wykryje istniejącą partycję ntfs i czy będzie moźliwość jej sformatowania ( nadal tam będzie stary xp).
2. Czy reinstalując tylko 98 wystarczy później dopisać do pliku boot.ini tylko to:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
C:="Microsoft Windows"
abym miał menu wyboru systemu ??
3. W jaki sposób mogę przekonwertować partycję ntfs na fat32, bez formatu i reinstalki ( coś słysałem źe partition magic od wersji 7 ).
Z góry thx za pomoc
Pozdro
A więc mam 98 na partycji C i xp na partycji D (ntfs). Naszło mnie na reinstalki obu tylko mam kilka pytań:
1.Przeinstaluje sobie 98. Następnie w 98 odpale sobie instalacje xp na innej partycji i tu pytanie czy instalator xp wykryje istniejącą partycję ntfs i czy będzie moźliwość jej sformatowania ( nadal tam będzie stary xp).
2. Czy reinstalując tylko 98 wystarczy później dopisać do pliku boot.ini tylko to:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
C:="Microsoft Windows"
abym miał menu wyboru systemu ??
3. W jaki sposób mogę przekonwertować partycję ntfs na fat32, bez formatu i reinstalki ( coś słysałem źe partition magic od wersji 7 ).
Z góry thx za pomoc
Pozdro
Odpowiedzi: 3
A gdzie tak pisze ? Konwersje robisz zawsze na swoja odpowiedzialnosc.karamba:Najnowszy PM 8.02 podobno daje moźliwość konwersji bez utraty danych.
Najnowszy PM 8.02 podobno daje moźliwość konwersji bez utraty danych. Ale nie próbowałem...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
1. Bedzie mozliwosc ponownego formatu
2. Nie
3. PM8 z mozliwoscia utraty danych – Twoje ryzyko.
2. Nie
3. PM8 z mozliwoscia utraty danych – Twoje ryzyko.
Strona 1 / 1