Dwa systemy w jednym kompie
Proszę o odpowiedz czy windows xp i windows milenium będą ze sobą współdziałały.
Proszę o odpowiedz.
Proszę o odpowiedz.
Odpowiedzi: 12
Jesli chodzi Ci o to czy bedzie mozliwosc wybrania systemu podczas startu i posiadanie na jednym dysku dwoch systemow na dwoch roznych partycjach – to jak najbardziej tak.Bagiet:Proszę o odpowiedz czy windows xp i windows milenium będą ze sobą współdziałały.
Proszę o odpowiedz.
Z tymze najpierw musisz zainstalowac Winde Me, a pozniej dopiero WinXP – odpalajac Instalatora z pod WinMe :)
Nie polecam rozwiazania – dwa syystemy na jednej partycji – do zrealizowania, ale niezly chlam sie moze narobic.
najlepiej jak XP bedzie na NTFS, a Me na FAT32.
Nie uzywaj pod XP narzedzi modyfikujacych badzi ingerujacych w rejestr, bo Ci uwala XPeka :)
Jasne?
Dla rosądnego współgrania obu programów na 1 dysku moźna posłuźyć się BootMagic–iem firmy PowerQuest.
Pozdrawiam. 8)
Pozdrawiam. 8)
Bardzo cię przepraszam.
Niewiedziałem.
Niewiedziałem.
hey ! po pierwsze jestem facetem, a po drugie jestem jetbuka, a nie jetbutka :x :roll:
hey ! po pierwsze jestem facetem, a po drugie jestem jetbuka, a nie jetbutka :x :roll:
Dzięki zrobiłem tak jak pisała jetbutka.
Pozdrowienia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrowienia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Potwierdzam.
Ja teź najpierw miałem ME, a następnie z poziomu Me zainstalowałem na kolejnej partycji Win XP. Sam utworzył boot–loadera i wszystko chodzi idealnie. Choć powoli myślę o zlikwidowaniu me bo system ten jest strasznie niestabilny, szczególnie przy programowaniu.
Ja teź najpierw miałem ME, a następnie z poziomu Me zainstalowałem na kolejnej partycji Win XP. Sam utworzył boot–loadera i wszystko chodzi idealnie. Choć powoli myślę o zlikwidowaniu me bo system ten jest strasznie niestabilny, szczególnie przy programowaniu.
pewnie źe będą. ja mam z bratem mam XP i ME bo sie nie mogliśmy pogodzić :) ... ale trzeba instalować pierwsze ME a potem XP i na oddzielnych partycjach !
współdziałały? tzn egzystowaly razem ? tak
współdziałały? tzn egzystowaly razem ? tak
Chyba czy będzie moźna było pracować na 2 systemach :)
Tak, ale musisz mieć tz. bootloadera np. takiego z windowsa xp :)
Tak, ale musisz mieć tz. bootloadera np. takiego z windowsa xp :)
Bagiet a o co Ci konkretnie chodzi???
Strona 1 / 1