Dwa systemy na jednym dysku
Witam ,pytanie w zasadzie "stare jak Windows"...ale musze je zadać .Mam nowego kompa(płyta gł:GA-G31M-ES2L;Pentium Dual CoreE5200-2.5Ghz;pamięć DIMM DDR2-3GB;grafika-PCI Express 512MB RadeonDDR2;napęd DVD/RW;HDD-320GB/7200rpm;karta dźwiękowa zintegrowanaIntel82801GB-High Def.Audio Controller ).Po zakupie zmieniłem wgranego Linuxa Mandrivę na XP Proffesional sp2.Na starym kompie mam Vistę.Pytanie :ponieważ jest to dysk 320GB podzielony na 3 partycje ,myślę o wgraniu Visty na tę trzecią (największą ;120GB).Jak to będzie sie miało do startu systemu.... XP-32 bitowy .Vista -64bitowa.W biosie jest opcja przełączenia 32na 64.Będzie to dzialalo ?.Nigdy nie kombinowalem z dwoma systemami na jednym dysku!!!:-&
Odpowiedzi: 3
Ani 2 ani trzy systemy to nie problem.
Pamiętaj o kolejności instalacji systemów XP - VISTA - LINUX
Działa i bez problemów się instaluje
Wygląda to tak ,że program rozruchowy np. Mandrivy ( przejmuje wszystko ) uruchamia się jako pierwszy wyświetla menu z wyborem Mandriva or Windows klikasz na windows i pojawia się wybór XP or VISTA
wszystko
Pamiętaj kolejność jest ważna
Nic innego tylko ...spróbować ,więc zaczynam instalację .Dzięki za pomoc!!!!
Nie wydaje mi się, aby to miało powodować jakieś komplikacje.
W końcu przecież oba systemy będą pracować niezależnie od siebie więc nie powinno być zgrzytów.
Strona 1 / 1
[quote=zibi68]Pamiętaj kolejność jest ważna[/quote]Rychło w czas [b]zibi68[/b]. Ten pociąg już dawno odjechał. :rolleyes: