Witam
Mam zainstalowane dwa systemy operacyjne, niestety podczasy wyboru moge tylko do visty wejdz w tryb awaryjny, zna ktos moze rozwiazanie problemu?
Odpowiedzi: 4
Ja was pogodzę - zamykając wątek.
A dla Pana który nie słyszał ani o regulaminie Forum, ani o netykiecie (że o zwykłej przyzwoitości nie wspomnę) taka prosta rada: zmień menadżera rozruchu, bo jak widać bootmgr ma jednak pewne "braki".
Dlaczego ? Skoro wiesz co to jest Boot.ini, to wyobrażam sobie, że wiesz również jakie są różnice w procesie rozruchu systemów XP i Vista/7.
Więc będę pisał z ą i ę bo widzę że inaczej nie rozumiesz, ale spoko tacy też muszą żyć, nie napisałem że popełniłem jedną literówkę, ale widzę że masz jakiś kompleks, warto odwiedzić psychologa.
Widzę że ani trochę nie zrozumiałeś o co mi chodzi, może zbyt ogólnikowe podałem informacje, a mianowicie, chodzi o to że mam zainstalowane dwa systemy operacyjne, Windows XP i Windows Vista, z uruchomieniem każdego z nich nie mam problemu, potrzebuje uruchomić tryb awaryjny Windows XP, ale podczas wyboru systemu gdy wybiore Viste i wcisnę F8, mam do wyboru w jakim trybie chce ten system uruchomic, natomiast gdy wybiore Windows XP i wciskam F8 nic mi się nie pojawia, mogę go jedynie uruchomić w normalnym trybie.
I wyobraź sobie że wiem co to jest boot.ini, chociaż w sumie twoja wyobraźnia może być płytka, bez urazy oczywiście.
Może tytuł postu jest mało szczegółowy, ale rozumiem ze xantyp vel juliusz słowacki, jezeli pojawi sie jakas literowka w poscie, to jego maly mozdzek nie jest w stanie przetworzyc o co chodzi.
Z tego co mi rowniez wiadomo to nie jest forum dla filologów, tylko ludzi którzy interesuja sie zagadnieniami zwiazanymi z Windows/IT.
W kazdym razie dziekuje za jakakolwiek odpowiedz, o wielki wieszczu !
Znam inne i też pomocne - przyłóż się do nauki pisania, bo jak na razie, to marnie ci to idzie.
A wybór systemów masz w boot.ini