Dwa Profile na kompie i wscipska dziewczyna–co robic
hmm temat mówi chyba sam za siebie
niejest fajnie co chwile usuwac zarazonych plików bo moja kobieta wyczytała ze moze wejsc mi na skrzynke. smigała sobie wtedy po stronach hackerskich a wszyscy wiedzą ze zawsze tam cos mozna złapac. norton niby wykrył wszystko ale czego nie wykrył tego sie juz nie dowiem. spybot tez był czerwony po sprawdzeniu tego co moja pani porobiła. mimo ze moja kobieta ma swój profil ma pełny dostęp do wszystkich folderów na kompie a ma konto z ograniczeniami.to tylko kwestja czasu ja zacznie mi sprawdzac gg albo inne zeczy panowie mam fatalna sytuacje proszę o pomoc muszę zabezpieczyc swój profil i wszystko co sie na nim znajduje i musze sprawic by niemogła sciągac nic z netu czego bym niechciał no i jak poukrywac foldery zeby to wscipskie babsko sie tam niedostało
niejest fajnie co chwile usuwac zarazonych plików bo moja kobieta wyczytała ze moze wejsc mi na skrzynke. smigała sobie wtedy po stronach hackerskich a wszyscy wiedzą ze zawsze tam cos mozna złapac. norton niby wykrył wszystko ale czego nie wykrył tego sie juz nie dowiem. spybot tez był czerwony po sprawdzeniu tego co moja pani porobiła. mimo ze moja kobieta ma swój profil ma pełny dostęp do wszystkich folderów na kompie a ma konto z ograniczeniami.to tylko kwestja czasu ja zacznie mi sprawdzac gg albo inne zeczy panowie mam fatalna sytuacje proszę o pomoc muszę zabezpieczyc swój profil i wszystko co sie na nim znajduje i musze sprawic by niemogła sciągac nic z netu czego bym niechciał no i jak poukrywac foldery zeby to wscipskie babsko sie tam niedostało
Odpowiedzi: 15
a jaki masz sprzęcik? moze tutaj tkwi problem no niewiem....kliknijj na czym fruwasz bo jesli chodzi o mnie to to sekretnik działa zajebiscie...
wszystko ładnie pięknie tylko czemu ten sekretnik nie działa u mnie? :? po ściągnięciu i rozpakowaniu ładnie sie instaluje i karze resetowac jak skonczy...a potem w momencie otworzenia programu po raz pierwszy i wpisaniu hasła logowania zacina sie i amen :cry: w menadzerze w tym momencie całe cpu zabiera 100%..czy moze ktos zna tego powód? bardzo mi zalezy wiec za zainteresowanie wielkie dzieki
no panowie ten sekretnik to jest to....czego ozcy nie widzą tego sercu nie źal brawo dla tego co to wymyslił....no i brawo dla was ze dalisice mi cynka
Hehehe, no zgadzam sie :). Mam taki sam problem z ojcem :x .
Tutaj jest niejaki SEKRETNIK. Wlasnie to o czym pisal Gość.
Tutaj jest niejaki SEKRETNIK. Wlasnie to o czym pisal Gość.
He he, mialem podobna sytuacje. Jest programik o nazwie "HIDE FOLDER", po dodaniu mu folderow do ukrycia, nawet system go nie widzi. Polecam, powinno sie udac. Z doswiadczenia wiem ze jak obetniesz jej dostep bedzie kolejny proble, powodzenia :wink:
:arrow: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307881
:arrow: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307881
istotnie partycja logiczna stoi na facie czy sprawiło by wam kłopot opisac krok po kroku co z tym fantem zrobic.... jak sie z tego wykaraskac. wiecie sami ze komp dla faceta to rzecz swięta
EL NINO:Oczywiscie wszystkie te porady mozna sobie w buty wsadzic jesli system stoi na FAT.mcscr@by:Jesli jesteś administratorem systemu, zastosuj odpowiednie zasady dla konta uźytkownika.(...)
Wybacz EL NINO :wink: , nie napisałem tego, bo dla mnie sprawa była oczywista źe na NTFS, a faktycznie u kolegi moźe OS`s stać na FAT`ie.
Dobrze źe czuwasz :P .
Oczywiscie wszystkie te porady mozna sobie w buty wsadzic jesli system stoi na FAT.mcscr@by:Jesli jesteś administratorem systemu, zastosuj odpowiednie zasady dla konta uźytkownika.(...)
Narzucic wszystkie ograniczenia mozna tylko na NTFS–ie.Rudiczek:a xp nie da sie jakos zabezpieczyc??? ponoc jest na maxa bezpieczny??
P.S. Do tego oczywiscie haslo na wbudowane konto "Administrator".
Hmmm, jaśniej masz napisane w Centrum pomocy i obsługi technicznej dostępnej z menu Start.
hehehehe ma powody :) a co do wskazówek nieco wyzej hmm dałoby sie troszke jasniej? wiecie lama ze mnie
Jesli jesteś administratorem systemu, zastosuj odpowiednie zasady dla konta uźytkownika.
Utwórz dla "wscibskiej" konto zwykłego uźytkownika z okreslonymi zasadami.
Uruchom – Zarządzanie komputerem i dodaj panią do zwykłych uźytkowników, a nie do grupy administratorów,
Uruchom teraz Zarządzanie grupą ( gpedit.msc ), uwórz hasła i sposób ich uźywania dla poszczególnych kont a takźe zasady obowiązujące w grupie ( w tym przypadku uźytkowników ).
Jesli wszystko ustawisz zgodnie z swoimi oczekiwaniami, jedynie co będzie mogła zrobić to zresetować hasło admina i później przejąć uprawnienia, ale jak zabezpieczych BIOS hasłem i wyłączysz bootowanie z nośników FDD i CD–ROM to zostanie jej tylko sróbokręt i grzebanie w bebechach PC ( bateria, Jumper Kill CMOS, obniźanie temperatury kości CMOS O2 ).
BTW, zmień kobietę bo Tobie nie ufa, ale to juź nie moja sprawa :wink: .
Powodzenia.
Utwórz dla "wscibskiej" konto zwykłego uźytkownika z okreslonymi zasadami.
Uruchom – Zarządzanie komputerem i dodaj panią do zwykłych uźytkowników, a nie do grupy administratorów,
Uruchom teraz Zarządzanie grupą ( gpedit.msc ), uwórz hasła i sposób ich uźywania dla poszczególnych kont a takźe zasady obowiązujące w grupie ( w tym przypadku uźytkowników ).
Jesli wszystko ustawisz zgodnie z swoimi oczekiwaniami, jedynie co będzie mogła zrobić to zresetować hasło admina i później przejąć uprawnienia, ale jak zabezpieczych BIOS hasłem i wyłączysz bootowanie z nośników FDD i CD–ROM to zostanie jej tylko sróbokręt i grzebanie w bebechach PC ( bateria, Jumper Kill CMOS, obniźanie temperatury kości CMOS O2 ).
BTW, zmień kobietę bo Tobie nie ufa, ale to juź nie moja sprawa :wink: .
Powodzenia.
zuc kobiete :wink: albo porozmawiaj z nią o tym
a xp nie da sie jakos zabezpieczyc??? ponoc jest na maxa bezpieczny??
myslałem o winguardzie ale on tez jakos dziwnie działa musiałaby bys jakas polsa wersja bo on jakos sie dziwnie tnie i wszystmkiego nie łapie a pozatym wingauarda mozna obejsc totalem.....kicha
a co do dysków wole zeby popsóła sys i dane niz sprzęt wiesz jakie sa kobiety a szuflady są delikatne...
dzięki za pomoc moze jeszcze cos wykombinujesz
myslałem o winguardzie ale on tez jakos dziwnie działa musiałaby bys jakas polsa wersja bo on jakos sie dziwnie tnie i wszystmkiego nie łapie a pozatym wingauarda mozna obejsc totalem.....kicha
a co do dysków wole zeby popsóła sys i dane niz sprzęt wiesz jakie sa kobiety a szuflady są delikatne...
dzięki za pomoc moze jeszcze cos wykombinujesz
Strona 1 / 1