dwa problemy z xp home edition pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moj komp duron 1.2 plytagl soltek sl75 kav 256 ramu pc133 s3 savage4 16 mb i ukochany windows xp he i dwa problemy obraz na monitorze sam mi sie przesuwa czsami caly sie hclasta w paski czsami monitor sam mi gasnie i po 3 sekundach sie wlacza i tak w kolko mam monitor plug and play philipsa czy to wina sterow od karty grafiki lub monitora czy to wina sprzetowa druga sprawa mam soundblastera 5.1 live kiedy xp–pek go zauwazy i wyswietli komunikat znaleziono nowy sprzet to sie zawiesza oczywicscie uprzednio zrobilem disabled w biosie na zintegrowanej karcie dzwiekowej a nawet probowalem na auto w biosie i to samo lepiej jak mi powiecie co z ytm obrazem na monitorze bo jak mialem 98 to mi sie to niedzialo a czy to mozliwe jak mam dwie kosci ramu po 128 lecz roznych firm to moze to robi ten kaszanke z obrazem

Odpowiedzi: 3

Gniezno:
powiecie co z ytm obrazem na monitorze bo jak mialem 98 to mi sie to niedzialo

jak mial 98 to mu sie 'niedzialo' :)
adamno
Dodano
20.12.2002 11:11:59
adamno:
to jakie masz kosci ramu najprawdopodobniej nie wplywa na obraz.

To raczej napewno

:arrow: raczej napewno monitor(na 98 tez tak się działo?)
:arrow: byc moze sb gryzie się z jakims innym uządzeniem.Masz jakies inny sprzęt podłączony do kompa?(karta tv itd...)
gd14
Dodano
20.12.2002 11:01:48
to jakie masz kosci ramu najprawdopodobniej nie wplywa na obraz.
ja bym stawial na:
1. monitor
2. karta – brak stabilnosci pracy – sprawdz temperature pamieci na karcie!
nie krecisz tej karty przypadkowo za mocno, o ile w ogole mozna...
sprobuj podmienic na moment karte z innego komputera i zobacz co sie bedzie dzialo z obrazem
adamno
Dodano
20.12.2002 09:55:16
Gniezno
Dodano:
16.12.2002 09:59:16
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1