Dwa problemy z siecią

Witam
Mam internet z neostrady, rozdzielony za pomocą rutera D-LINK DI 604 na trzy komputery na których jest zainstalowany windows 98.

Pierwszy problem polega na tym, że chce dołączyć do tej sieci jeszcze jeden komputer na którym jest zainstalowany windows me, i niestety nie za bardzo wiem jak to zrobic. 
Gdy podpinam kabel do karty sieciowej system wogole nie reaguje, tak jak to ma miejsce w windows xp. 

Druga sprawa dotyczy zmiany predkosci neostrady. Do tej pory mielismy 512, ktora ostatnio została zmieniona na 1Mbit. Gdy podłacze neostrade do jednego komputera za pomoca modemu z zestawu przez usb to wszystko jest ok. Natomiast jesli polaczenie idzie przez ruter predkosc dalej wynosi 512. Myslalem ze to moze nasz ruter lub modem nie przepuszcza wiekszej predkosci niz 512, ale na innym forum ktos mi doradzil ze jest to nimozliwe. Zastanawiam sie wiec co jest przyczyna tego problemu.

Odpowiedzi: 1

Jak masz skonfigurowany protokół TCP/IP na tym Windowsie Me ?? Obejrzyj sobie przyklejony temat o łączeniu komputerów w sieć.
Żółty
Dodano
30.11.2006 00:44:04
themk
Dodano:
29.11.2006 18:53:20
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1