Dwa modemy ADSL na jednej linii telefonicznej

Mam Neostrade i do niedawna uzywalem jej w jednym pomieszczeniu w domu majac tam postawiony modem ADSL. Teraz mam drugi modem ADSL (z WiFi - ale to nie ma znaczenia). Chcialem postawic go w drugim pokoju - ta sama linia telefoniczna (drugie gniazdko - na trzeciej linii zas telefon
za filtrem). I okazalo sie ze nie da sie.  Tzn modemy wzajemnie sie 'gryza' - gdy wlaczone sa oba, nie synchronizuja sie z sygnalem ADSL.

Nie chce rad ze skoro mam WiFi to nie potrzeba mi dwoch modemow - to fakt i dzieki WiFi wszystko juz zorgranizowalem jak chcialem

Chcialbym abysci potwierdzili jedno z dwoch: albo nie mozna miec dwoch modemow ADSL albo podlaczylem je zbyt banalnie? :) 

Odpowiedzi: 1

Nie będą pracować dwa modemy adsl jednocześnie - oczywiście można tak zainstalować,ale pracować może jeden,a drugi w tym czasie musi być odłączony od sieci telefonicznej lub drugi komp musi być wyłączony.
JNJN
Dodano
22.10.2006 20:16:08
  • EL NINO 22.10.2006 20:25:55

To nie jest kwestia dwoch modemow, bo dwa moga pracowac. To kwestia <strong>jednej uslugi NEOSTRADA</strong>. <br />Ktory modem ma korzystac z&nbsp;tej&nbsp;uslugi,&nbsp;z przydzielanego IP ? To tak, jakby np. dwa komputery z tym samym MAC podpiac do jednej sieci osiedlowej.

sparky
Dodano:
22.10.2006 19:27:40
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1