Dwa IP – Priorytet
Witam
Moj komputer dostaje dwa IP. Siec lokalna przydziela mi IP i modem cyfrowy (chello). Glownie problem polega na graniu po siec. Albo nie moge wejsc na serwer albo wogole go nie widze. Czy mozna ustawic priorytet IP. Zeby ten z sieci byl wazniejszy (na 1 miejscu) tak zeby gierki w opcji multiplayer laczyly sie przez ip sieci.
Bede wdzieczy za odp.
P.S. Mam WinXP
Moj komputer dostaje dwa IP. Siec lokalna przydziela mi IP i modem cyfrowy (chello). Glownie problem polega na graniu po siec. Albo nie moge wejsc na serwer albo wogole go nie widze. Czy mozna ustawic priorytet IP. Zeby ten z sieci byl wazniejszy (na 1 miejscu) tak zeby gierki w opcji multiplayer laczyly sie przez ip sieci.
Bede wdzieczy za odp.
P.S. Mam WinXP
Odpowiedzi: 3
Jesli chcesz sie polaczyc przez local i nie widisz servera (rozumiem ze chcecie pograc na lanie) to wchodz przez konsole w grze prawie kazda go ma a jesli nie ma to ma mozliwosc polaczenia sie do konkretnego ip
U mnie widza dwa IP. Gry na multi korzystaja z tego samego protokolu co internet czyli TCP/IP i dlatego sie pieprzy. :cry:
Gry w trybie multiplayer widzą tylko sieć lokalną więc nie rozumiem skąd ten problem.
Strona 1 / 1