Dwa identyczne Windowsy na dysku – jak usunąc jeden z nich?
Miałem XP, wszystko grało, ale po wgraniu linuxa tamten się zepsuł. Zainstalowałem więc obok starego XP, nowy i wszystko gra. Ten nowy jest w folderze WIN a stary w WINDOWS. No więc jak usunąc ten stary? Poprzez włoźenie płytki instalacyjnej i z konsoli, uźycia opcji kasowania? Czy jest moźe łatwiejszy sposób? Bo nie chcę niczego zgrzebać :mrgreen:
Odpowiedzi: 4
Wejdz na jednego z tego windowsow i wywal jednego . I puzniej usun go (tego wywalonego) z BOOT listy i po sprawie :wink:
matt11:Miałem XP, wszystko grało, ale po wgraniu linuxa tamten się zepsuł. Zainstalowałem więc obok starego XP, nowy i wszystko gra. Ten nowy jest w folderze WIN a stary w WINDOWS. No więc jak usunąc ten stary? Poprzez włoźenie płytki instalacyjnej i z konsoli, uźycia opcji kasowania? Czy jest moźe łatwiejszy sposób? Bo nie chcę niczego zgrzebać :mrgreen:
Zdejmujesz atrybuty ze wszystkich plików i katalogów w tym niechcianym Windowsie, uruchamiasz linię poleceń i wpisujesz
rd /q /s – kasujesz całe drzewo
godunow:...Usuń jeden i po sprawie..
Ale on sie pyta jak usunąć a nie co zrobić :P
matt11:Miałem XP, wszystko grało, ale po wgraniu linuxa tamten się zepsuł. Zainstalowałem więc obok starego XP, nowy i wszystko gra. Ten nowy jest w folderze WIN a stary w WINDOWS. No więc jak usunąc ten stary? Poprzez włoźenie płytki instalacyjnej i z konsoli, uźycia opcji kasowania? Czy jest moźe łatwiejszy sposób? Bo nie chcę niczego zgrzebać :mrgreen:
A obu uzywasz..?
Usuń jeden i po sprawie..
A jak Ci Linucx mógł schrzanić Windowsa..? :wink: :wink: Pierwsze coś takiego słyszę źe linux zepsół Windowsa..!!!
Pozdro..!!
Strona 1 / 1