Dwa dziwne błedy

Witam!
Otóź mam mały problem.
Bład oznaczony 1 pojawia się sam z siebie(b.źadko) ale sie zaczął pojawiać.
Natomiast 2, wyskakuje zawsze w momencie gdy probuje wejsc do katalogu w ktorym znajduje sie film zapisany w divx'ie lub go odpalić.
Ktoś wie czemu tak się dzieje?
System oczywiscie WindowsXP + SP1

Odpowiedzi: 7

Na tej stronie: http://www.headbands.com/gspot/
masz program, który sprawdzi Ci wszystkie inforamcjew o filmie – kodeki audio, wideo, poprawny rozmiar, a program DivXRepair, naprawi Ci ewentualne błędy w filmach, do tego drugiego nie mam linka, ale na googlach napewno znajdziesz.
HH
Dodano
19.12.2004 14:21:29
Co do błędu numer 1 jest w 100% pewny :) Jest to stara wersja programu pod windows– explorer.exe
Z własnego doświadczenia wiem źe wystarczy poszukać na stronach microsoftu nowego programu explorer.exe (jest tam instrukcja jak go zainstalować) i po problemie. Mogę podać przykład, nawet na bankomatach :)
Mam wujka który pracuje dla computerlandu w dziale naprawy bankomatów http://www.computerland.pl
Miał kiedyś taki przypadek z bankomatem (tam teź sa kompy :) ) źe mial starego explorera i wyskakiwal taki bład (sporadycznie, przy załączaniu jakiejs aplikacji, czy w trakcie). Wystarczyło zainstalowac nowy explorer i po kłopocie :)
Casta
Dodano
19.12.2004 13:43:19
dobra panowie, ale nie wydaje mi się źeby to była kwestia kodeków.
Filmy zapisane divx'em czy kodowane w xvid działają. Problemy sa z nowa ściągnietymi plikami video.
więc jeźeli starsze pliki działaja to kodeki sa raczej poprawnie zaistalowane.

A co do róźnych codecpacków, to nigdy nie byłem do nich przekonany:)
Smash
Dodano
19.12.2004 00:53:44
...::: Moze to nie na temat, ale jak juz polecają kodeki.. to ja polecam www.codecpack.com :::...
AdasB
Dodano
18.12.2004 20:44:34
A po co instalujesz tyle tych kodeków DivX?? Wystarczyłby najnowszy. A najlepiej to odinstaluj tekodeki i zainstaluj sobie pakiet ffdshow i kodek do dźwięku ac3filter (lepiej go mieć bo u mnie dźwięk w niektórych filmach nie chodził). Spróbuj, byćmoźe pomoźe.
Pozdrawiam wszystkich
Damianos
Dodano
18.12.2004 18:39:42
1. No tak moj bład nie zaczałem od szukaj. sorka;)
2. Niestety instalowanie od nowa kodeków nic nie dało.
Zaistalowałem ponownie:
Divx 3.11
Divx. 4.0
Divx 5.0
Xvid
ac3
i ciagle to samo. O dziwo pojawia się tylko przy jednym filmie
––––edit–––

Hmm właście zassałem kolejny plik z rozszerzeniem avi (by DC++) i co dziwne rownieź pokazuje bład.
Filmy z .mpg działaja normalnie.
czy jest jaks program ktory sprawdza poprawnosci plików .avi
Smash
Dodano
18.12.2004 14:28:17
Co do 1 to w archiwum temat sie przewija nie raz
CO do 2 to mysle ze przeinstalowanie kodekow powinno pomoc
Bobi
Dodano
18.12.2004 13:59:48
Smash
Dodano: