Dwa dyski z róźnymi systemami!!!
Witam mam dwa dyski które chce połączyć w jedność!!! Jednen dysk jest o pojemności 20GB i jest na nim zainstalowany WIN98, a drugi 40GB ma zainstalowanego winXP!!! Chce aby dyskiem, głównym, z którego ma być bootowany system ma być dysk 20GB z winem 98!!! Czy moge zrobić taką kombinację :?: :?: Jak musze ustawić zworki :?: :?: Proszę o szybką pomoc :!: :!:
Oba dyski są jednakowej firmy SEAGATE :!: :!:
Pozdrawiam
Oba dyski są jednakowej firmy SEAGATE :!: :!:
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
Dobra juź sobie poradziłem :!: :!: Wszystkim dzięki za pomoc :? :? :? :? :?
Naprawdę mam pisać o czymś co w archiwum z linkami do opisów i komentarzami istnieje w nadmiarze ?
"Problem", o którym mowa był opisywany iwelkokrotnie przy okazji pytań o stawianie w9x obok XP np. Do tego dochodzi to co gusioo napisął o boot.ini w przyklejonym w dizale XP topicu.
Jakoś tak nie bardzo wierzę, źetak trudno to znaleźć.
Zaś co do bootowania to wygląda, źe by mieć wybór – w tym stanie jaki masz , za kaźdym razem w BIOS–ie trzeba zmieniać first boot device, choć i to wcale działać nie musi.
"Problem", o którym mowa był opisywany iwelkokrotnie przy okazji pytań o stawianie w9x obok XP np. Do tego dochodzi to co gusioo napisął o boot.ini w przyklejonym w dizale XP topicu.
Zaś co do bootowania to wygląda, źe by mieć wybór – w tym stanie jaki masz , za kaźdym razem w BIOS–ie trzeba zmieniać first boot device, choć i to wcale działać nie musi.
Naprawdę mam pisać o czymś co w archiwum z linkami do opisów i komentarzami istnieje w nadmiarze ?
Nie bardzo wiem o co chodzi :? :? Moźesz opisać jak to zrobić :?: :?:Rebe:A po podłączeniu "naprawa" XP celem ustawienia plików rozruchowych, w tym boot.ini na partycji z w98.
Pozdrawiam
Niestety ale nie działa mi to :( :( :( W biosie jest wykrywany jeden i drugi dysk :!: :!: Lecz jak mam ustawione 40GB na slave, 20GB na master bootoje mi dysk 40GB :( :( Moźe trzeba przestawić coś w biose :?: :?: Tylko co... :?: :(
A po podłączeniu "naprawa" XP celem ustawienia plików rozruchowych, w tym boot.ini na partycji z w98.
Dysk 20G na mastera na koncu na tasmie
Dysk 40G na slave w srodku na tasmie
:wink:
Dysk 40G na slave w srodku na tasmie
:wink:
Strona 1 / 1