Dwa dyski i dwa systemy – czy jeden zalezy od drugiego??
Mam dwa dyski, na pierwszym win98 na drugim xp. Po uruchomieniu kompa jest wybor systemu do odpalenia i wszystko działa ok, ale jak wypne dysk z win98 i chce uruchomic xp to nie dam rady:( zglasza ze nieprawidlowy dysk :( a jak mu podepne znowu win98 wszystko gra :) Co mam uczynic zeby xp sie normalnie uruchamiał ?? – dziękuje :)
Odpowiedzi: 5
nie wiem czy mam racje alw mialen tak juz robione i niw malem zadnych problemow. zobacz jak masz ustawionw zworki na dyskach i ustawienia w biosie i spróbuj przestawic ten z XP na mastera
zycze powodenia
zycze powodenia
Trzeba przeniesc kilka plikow z C: i wykonac "naprawe" XPka z konsoli.Chiconyy:A jak bym nie mial juz tego dysku pierwszego z win98 to jak mam to zrobic zeby xp sie uruchamial??
Chickonyy, odpowiedzi na takie pytania naprawde byly juz wiele razy na forum.
Szukaj "naprawa xp", "NTLDR", "Ntdetect".
zainstaluj kolejno na dyskach (podepnij pojedynczo)
primary 98
secondary XP
z menu biosu wybierz odpowiedni dysk startowy
pozdrawiam
primary 98
secondary XP
z menu biosu wybierz odpowiedni dysk startowy
pozdrawiam
...znaczy bede mial...ino nieraz musze go odpiac i pozostaje mi pracowac na tym drugim (xp). Da sie to jakos zrobic ???czy juz do konca bede uzalezniony od dysku pierwszego (win98)??
A jak bym nie mial juz tego dysku pierwszego z win98 to jak mam to zrobic zeby xp sie uruchamial??
A jak bym nie mial juz tego dysku pierwszego z win98 to jak mam to zrobic zeby xp sie uruchamial??
Pliki startowe zarowno w98 jak i XPka sa na C: i dlatego nie chce wystartowac. Zreszta o tym tematow na kopy.
Tego dysku z w98 juz nie bedziesz mial ?
Tego dysku z w98 juz nie bedziesz mial ?
Strona 1 / 1