dvd shrink
musiałem okroić filmik dvd aby wrzucić go na płytke i w tym celu zaczełem wywalać menu i takie tam bzdury na płycie
wszystko było ok ale gdzie zapisac zmiany jakie dokonałem na płycie nalezy nacisną backup ?
a z drugiej strony nie jest to jakaś forma zabezpieczenia rozmiar filmu bo shrink pokazuje mi ze ma rozmair 4gb coś tam a na kompie jest 6 gb hmmm co jest :shock:
czym moge fgajniutko skompresować i okroić filmik moze od razu podacie lionk do opisu jak to fachowo robić
dzieki z góry za pomoc
wszystko było ok ale gdzie zapisac zmiany jakie dokonałem na płycie nalezy nacisną backup ?
a z drugiej strony nie jest to jakaś forma zabezpieczenia rozmiar filmu bo shrink pokazuje mi ze ma rozmair 4gb coś tam a na kompie jest 6 gb hmmm co jest :shock:
czym moge fgajniutko skompresować i okroić filmik moze od razu podacie lionk do opisu jak to fachowo robić
dzieki z góry za pomoc
Odpowiedzi: 2
Co do DVDshrik wystarczy wybrac opcje "re–authoring" i wybrac tryb "automatic" po czym zapisac gdzies pliki (VOB IFO) na dysku.
PO skonczonej kompresji wrzucamy je do TS_VIDEO w kompilacji DVD–Video (NERO). Wypalamy...:)
Dziala jak zloto.
PO skonczonej kompresji wrzucamy je do TS_VIDEO w kompilacji DVD–Video (NERO). Wypalamy...:)
Dziala jak zloto.
Na menusach nie zaoszczędzisz praktycznie nic,warto pozbyć się dodatków (o ile są),oraz ścieźek audio których nie potrzebujesz.
Najwygodniejszy i najprostszy do kompresji jest Clone DVD 2.
Jeźeli płytka jest zapezpieczona to wcześniej Decrypter.
Najwygodniejszy i najprostszy do kompresji jest Clone DVD 2.
Jeźeli płytka jest zapezpieczona to wcześniej Decrypter.
Strona 1 / 1