DVD playerz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jakie są najlepsze darmowe odtwarzacze DVD???
Takie w których są od razu codeci!!!
Dzięki!!!

Odpowiedzi: 20

piotreklord, sam uzywam MSI DVD(WinDVD przerobione przez MSI, dodane domojego DVD :idea: ), ale najlepsze darmowe programy to WMP 9.0, QAllPlayer i Zoom Player. Polecam Ci te programy, sam ich przez jakis czas uzywałem i były ok. :)
fidelio
Dodano
21.12.2003 06:45:06
Do odtwarzania DVD jest potrzebny codec mpeg–2, do niedawna nie było chyba darmowego ale od kilku miesiecy jest codec freeDVD, poprzez google na pewno znajdziesz. Na www.divx.pl znajdziesz filtr umoźliwiajacy odtwarzanie mpeg–2. Znahdziesz tez spoko elecard mpeg–2 video decoder, z tym ze to wersja próbna i po pewnym czasie zacznie ci wyskakiwac takie logo w wfilmach formatu mpeg–2 – tak jakoś po miesiącu, jak dobrze pamiętam.

regardz

EDIT: codec freeDVD i filtr mpeg–2 dostępny na www.divx.pl to jedno i to samo ...(czyli filtr raczej niź kodek ale do odtwarzania wyastarczy)
hyde
Dodano
16.12.2003 14:34:53
Dzieki piotreklord za ten program ale on jest do *** po prostu kicha da sie odtwarzac film ale zacina. Teraz pokombionowalem z PowerDVD i jakos otworzyłem plik z tym filmem *.VOB i jest gicior, ale i tak dzieki za zainteresowanie.
FAtman
Dodano
14.12.2003 18:48:20
okay fatman ta ostatnia część się trochę spóźniła ...
dzięki

Zoom player www.tpc.pl/bin/bestsoft/dvd plik ZPLay290.exe
ustawiash playlist z katalogiem gdzie skopiowałeś dvd i plikiem video_TS.
piotreklord
Dodano
14.12.2003 18:04:05
Nie wiem kto wysłał wię c nie mogę napisać na priva!!!
Tego Attachment nie da się zescalać ,wysłałeś części {1} {2} {3} ale kiedy chcę scalać to wyskakuje błąd CRC ... Pozatym mam duźą skrzynkę więc spokojnie moźesh wysłać cały....
Dzięki
piotreklord
Dodano
14.12.2003 17:18:57
Nigdzie nie mogę znaleźć darmowych....
Mógłbyś mi wysłać na maila???
wystarczy chyba sam dvd.dll ale lepiej wyślij cały pack , bo nie wiem czy to się tak nazywa...
samson@comnet.eu.org
piotreklord
Dodano
14.12.2003 16:13:23
piotreklord:
Codeci do WMP9 są płatne bo te z PDVD i inne nie powodują źe Media szmelc odtwarza dvd ... cały czas wyskakuje źe nie odpowiednie codeci czy cuś...

Wim ze sa płatne 19$ to nie dla mnie ale podałem ci namiery wyzej sam sciagnołem sobie codeka z .... i wszystko działa :]. A tak wogule to dzięki za tego FusionDVD THX
Anonymous
Dodano
14.12.2003 14:39:22
Codeci do WMP9 są płatne bo te z PDVD i inne nie powodują źe Media szmelc odtwarza dvd ... cały czas wyskakuje źe nie odpowiednie codeci czy cuś...

A w FusionDVD moźna wybrać otwórz z twardego dysku!!!
A i chyba we wszystkich da się wybrać folder w którym znajduje się VIDEO.(jakieś rozszerzenie , nie pamiętam) .Wtedy odtwarzash z twardziela.. nie wiem w czym problem :roll:
piotreklord
Dodano
14.12.2003 14:04:12
Jak juź tak na siłe chcesz darmowego Playera to polecam Windows Media Player. SAm go uźywam i jedyne co musiałem zrobic to instalnąc Kodeka mpg4 lecz jak zainstalujesz power DVD trial to automatycznie masz kodeka gratis :]. A jak chcesz dobrego kodeka do WMP to poszukaj na siecie "DVD Decoder Pack For Windows Xp".

OFFtopic – jak odtworzyc film DVD zapisany na HDD bo zgrałem programem na dysk a wszystkie playery chcą odtwarzac film z płyty. Ripowanie do divixa odchodzi bo nie chce mi sie 13godzin czekac.
FAtman
Dodano
14.12.2003 13:06:35
EL NINO:
godunow i spolka – nie potraficie doczytac o co chlopakowi chodzi ? Do szkoly nie chodzili czy co ??

Witja Panie El NINO

My chodili do szkoły !!
Tyle tylko źe wtedy uczyli:
Jak Kali ukraść program z netu to se moźe .!!

Ale jak Kalemu ukraść Program toz to jest piractwo..!!:lol:

A Tak powaźniej testwałem kilkanście free odtwarzaczy(dekoderów dvd) . Przyznam sztrzerze pod windowsy nie znalazłem źadnego który by w przybliźeniu nawet odpowiadał parametrom produktów komercyjnych..

Są natomiast darmowe plajery dvd ale pod system Linux na wyposarzeniu niektórych dystrybucji np. Mandrake , Ret Haada Czy Knopixa.. Po odpowidnim skonfigurowaniu mozna ich uzywać z powodzeniem.
Te linuxowe juź w mniejszym stopniu ustępuję tym komercyjnym pod Windows

Rzeczywiści Power DVD i Win DVD sa klasą w tej dziedzinie oprogramowania..!!
Serdecznie Pozdrawiam :lol:
Anonymous
Dodano
14.12.2003 09:01:19
Mam nawet tego Fusion Soft'a zainstalowanego. Ale nie zauwaźyłem opcji,w których moźna sobie manipulować obrazem – ostrość, jasność, nasycenie kolorów itp. Jedyne to moźliwość ustawiania "wielkości" obrazu – 16:9, widescreen, panscan, ale to pewnie juź wiesz :)
Niestety, wadą playerów freeware jest mała ilość opcji w porównaniu do potentatów. Próbowałem teź kilku innych darmowych i jest jeszcze gorzej.
Jeśli chcesz być legalny to jak wspomniano, do niektórych napędów dodają sensowny soft – wyniesie taniej niźbyś miał kupować oddzielnie, cena WinDVD Platinum to ok. 70 $, POWER DVD 5ok. 50 $, napęd dvd (z dodatkiem) – ok. 150zł :D
Chyba, źe ktoś dotarł do dobrego playerka freeware – czekam na info i proszę o wraźenia i krótki opis.
wirus
Dodano
13.12.2003 23:09:46
godunow i spolka – nie potraficie doczytac o co chlopakowi chodzi ? Do szkoly nie chodzili czy co ?
Wyraznie kilka razy powtarza, ze chce wersje free a Wy na sile chcecie zrobic z niego zlodzieja :evil: . Jesli nie znacie programow o ktore ktos pyta, to moze lepiej nie odzywajcie sie w ogole ?
EL NINO
Dodano
13.12.2003 22:45:32
godunow i spolka – nie potraficie doczytac o co chlopakowi chodzi ? Do szkoly nie chodzili czy co ?
Wyraznie kilka razy powtarza, ze chce wersje free a Wy na sile chcecie zrobic z niego zlodzieja :evil: . Jesli nie znacie programow o ktore ktos pyta, to moze lepiej nie odzywajcie sie w ogole ?
EL NINO
Dodano
13.12.2003 22:45:32
No trochę lepszy od zoom'a ,ale:
Uźywałeś go??
To powiedz mi czemu jest tak jasno??? Brightness w monitorze nic nie daje ,to jak to ściemnić???
piotreklord
Dodano
13.12.2003 22:40:15
No trochę lepszy od zoom'a ,ale:
Uźywałeś go??
To powiedz mi czemu jest tak jasno??? Brightness w monitorze nic nie daje ,to jak to ściemnić???
piotreklord
Dodano
13.12.2003 22:40:15
wirus:
Fusion Soft DVD Player XP :)
Ale rzeczywiście liczą się tylko WinDVD i PowerDVD. Reszta jest milczeniem ;)

Wirus Ci to dobrze przykomentował... Reszta trial wersion .. Musisz u cioci zapytać co z tym trialem dalej,,,No Więcej nie mogę !!!!
Rusz głową :roll: :roll: :evil: :evil:
Anonymous
Dodano
13.12.2003 22:32:00
Fusion Soft DVD Player XP :)
Ale rzeczywiście liczą się tylko WinDVD i PowerDVD. Reszta jest milczeniem ;)
wirus
Dodano
13.12.2003 22:28:27
he he ... no chciałem dlatego starshą wersję źeby nią trochę potrząsnąć i ominąć trialowe ograniczniki...

@2 Rozumiem źe nie ma dobrego darmowego ale czy naprawdę nikt ich nigdy nie uźywał??? Jak ktoś testował to mógłby mi doradzić który z tych nędznych prog jest najlepshy .

@3 Tak dostaje się program ... i miałem ale gdzieś mi wyparował :roll: !!! [/u]

::::::::::::::::::::EDIT:::::::::::::::::::::::::::

Dobra widzę źe nikt nic nie powie... zmowa milczenia...
No to ciągne tego MAXIMUS'a i nie wiem czy się nada...

A tak w ogóle to daaaaaaawno nie uźywałem ale kupiłem se dzisiaj Claudie z Brunetem wieczorową porą no i bym se obejrzał ....:::::>>>.....
Chyba będę musiał testować wshystkie progsy jak leci :::(((((((((((((

EDIT2:No MAXIMUS zasysa po całości!!!
EDIT3:Allplayer tesh kicha!!!
Edit3:Zone player >> jak na razie najlepshy ale obraz jakiś taki nieładny he he!!!
piotreklord
Dodano
13.12.2003 18:34:55
MArcinX ma rację darmowe odtwracze dvd są doniczego..

Trza kupić jeden komercyjny.. Ale jak kupujesz DVD(nabywałęm niedawno bo mi wysiadł poprzedni) dodawany jest jeden komercyjny na płytce. Mnie dali Power DVD 4.0.. No i moźna u cioci Lusi coś i do triala Power DVD np. 5.0 dokupić.. .. :wink: :wink:

Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
13.12.2003 18:25:15
Najstarsha bo ... no niewaźne...
Ale na grzyba mi trial w którym moźna obejrzeć 30 min Video i 5 min Audio!!!
Ponawiam prośbę o podanie najlepshego (z ujowych ) darmowych odtwarzaczy!!!
piotreklord
Dodano
13.12.2003 18:15:32
piotreklord
Dodano:
13.12.2003 17:56:11
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2