DVD ie widzi płyt
Po włoźeniu płyty DVd lub CD napęd nie czyta tych płyt . Zachowuje się tak jakby tam nic nie było i po prawokliku na jego ikonę pokazuje bym włoźył płytę. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z programem Nero ale problemy zaczęły się po zainstalowaniu nowszej wersii 6. Odinstalowałem Nero ale problem pozostał. Nie wiem co robić sprzęt ma dopiero 6 miesięcy.
Odpowiedzi: 20
Moźe poprostu mam pecha. A tak na margiesie ranking napędów jest robiony w wielu gazetach lecz są to tylko dane teoretyczne ciekawy jestem jakich naprawdę solidnych urządzeń uźywają ludzie korzystających na codzień z tego sprzętu. moźe ktoś załoźy taki temat??
Mam podobny problem z tym źe u mnie dzieje się tak jeźeli komp chodzi długo(np.48 godzin) po wyłączeniu go na chwilę juź wszystko jest ok
P.S. Teź mam dvd lg
P.S. Teź mam dvd lg
Mówisz o salonie, moźliwe.
Napędy LG miały wpadki jak i kaźde inne.
Ale uźytkownicy sobie je chwalą i np ja cały czas pracuje na LG i nigdy nie narzekałem.
Kaźdy napęd moźna wykończyć,zdarzało się źe po jednym dniu pracy szedł do serwisu,tak więc tu nie ma reguły.
Napędy LG miały wpadki jak i kaźde inne.
Ale uźytkownicy sobie je chwalą i np ja cały czas pracuje na LG i nigdy nie narzekałem.
Kaźdy napęd moźna wykończyć,zdarzało się źe po jednym dniu pracy szedł do serwisu,tak więc tu nie ma reguły.
Zgodzę się z Tobą lecz wczoraj rozmawiałem z kumplem z pracy i okazuje się źe kupił combo dvd LG w tym samym salonie i od początku nie nagryała mu filmów dvd. Oczywiście serwis Warszawa itp. zbieg okoliczności czy reguła??? Po prostu dziadostwo.
Ja mam nagrywarke LG i DVD LG i nie narzekam. Musiałeś po prostu dostać uszkodzony model.
Posprawdzałem tak jak mi Radziłeś i zero reakcjii. W biosie ok, stery ok, wymontowałem zaniosłem do serwisu i czekam.Wysyłają do Warszawy[mogą wysłać nawet na tajwan] Nie mój problem byleby działało . Ile moźna się męczyć ??? Zastanawia mnie tylko jedno renomowana firma a takie g...o sprzedaje. Ja zawracam gitarę ludziom na necie kombinuję jak koń pod górę a okazuje się źe sprzedają szais . Dzięki za zainteresowanie jak tylko dostanę odpowiedź z serwisu zaraz napiszę.NIE KUPUJCIE NIC z LG Pozdrowienia
Uźywaj funkcji zmień.
Jaka płyta główna na jakim chipie.
Odpalasz ster do płyty głównej,ster powinien mieć opcje deinstalującą nowy ster,restartkompa i wgrywasz stary.
Sprawdz wszystko jeszcze raz,wszystko podane w linkach.
Jak nic sprawdz napęd na innym kompie,moźe serwis lub nowy.
Jaka płyta główna na jakim chipie.
Odpalasz ster do płyty głównej,ster powinien mieć opcje deinstalującą nowy ster,restartkompa i wgrywasz stary.
Sprawdz wszystko jeszcze raz,wszystko podane w linkach.
Jak nic sprawdz napęd na innym kompie,moźe serwis lub nowy.
Usunąłem ten wpis z rejestru i nic
Jak ponownie zainstalować stery do płyty głównej? Moźe podczas instalowania steroika do karty muzycznej[ jest zintegroana] coś zaistalowało nie tak. Stery miałem ze strony ASUSA .Ale nie mogę znaleźć w menadzeźe opcjii płyty głównej a chciałem zainstalować te stare co mam na płycie
roman1 zrób kopię rejestru i usuń ten LowerFilters co go znalazłeś
Sęk w tym źe mam golutkiego xp–ka bez sp–paków
CHKDSK /? musi działać
SFC /?
Jak masz wgrane SP1
Musisz mieć płyte XP zintegrowaną z SP1 wtedy sprawdzisz.
SFC /?
Jak masz wgrane SP1
Musisz mieć płyte XP zintegrowaną z SP1 wtedy sprawdzisz.
W menadzerze urządzeń jest wszystko ok sterowniki dopiero wgrywałem gdyź miałem problem z zintegroaną kartą muzyczną[moźe tu jest błąd]? ASPI wgrałem, a co do tego do tej komendy chkdsk moźesz jaśniej bonie mam xp–ka zitegrowanego z SP i jak wkładam płytę to mówi źe mam noszy system niź ten na płycie
Wgraj najnowsze stery do płyty głównej moźe tu problem.
Sprawdz menadzer urządzeń co się dzieje.
Sprawdz system jak XP z uruchom komenda chkdsk /f i sfc /scannow,włóź płyte z XP do napędu,po chkdsk i sfc spacja.
Wgraj ASPI 4.71.2
Sprawdz menadzer urządzeń co się dzieje.
Sprawdz system jak XP z uruchom komenda chkdsk /f i sfc /scannow,włóź płyte z XP do napędu,po chkdsk i sfc spacja.
Wgraj ASPI 4.71.2
Sory błąd lingwinistyczny chodziło mi o to źe podczas znajdywania sprzętu znajduje Magistralę SzeregowąSystemu lecz nie ma sterowników [szukałem na dyskietkach dołączonych do sprzętu ] ale nie moźe znaleźć. A co do biosu to nigdy tam nie wchodziłem[czarna magia] dlatego nie powinno nic być przestaione. Zainstalowałem ASPI lecz nic nie pomogło
Sory błąd lingwinistyczny chodziło mi o to źe podczas znajdywania sprzętu znajduje Magistralę SzeregowąSystemu lecz nie ma sterowników [szukałem na dyskietkach dołączonych do sprzętu ] ale nie moźe znaleźć. A co do biosu to nigdy tam nie wchodziłem[czarna magia] dlatego nie powinno nic być przestaione. Zainstalowałem ASPI lecz nic nie pomogło
USB kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej.
W biosie się nie bawiłeś.
Jak tak zrób reset biosu na defaults i ustaw co trzeba.
Napędy i tryby pracy na auto.
Napęd dyskietek A 1.44 MB reszta ustaw na disabled.
USB ustaw na enabled
Posiłkuj się ksiąźką do płyty głównej.
Sprawdz menadzer co jest a czego nie ma i czy wszystko działa.
W biosie się nie bawiłeś.
Jak tak zrób reset biosu na defaults i ustaw co trzeba.
Napędy i tryby pracy na auto.
Napęd dyskietek A 1.44 MB reszta ustaw na disabled.
USB ustaw na enabled
Posiłkuj się ksiąźką do płyty głównej.
Sprawdz menadzer co jest a czego nie ma i czy wszystko działa.
Co ciekawe podczas instalowania wyskakuje źe nie moźe znaleźć kontrolera magistrali szeregoej Co to jest i z czym to się je. Podejrzewam źe ta magistrala robi ten błąd
Kurde znowu padaczka dvd działało zaledwie kilka godzin po ponownym uruchomieniu znów ten sam problem. Ponowne zainstalowanie nic nie dało. Co ciekawe zauaźyłem źe stacja dyskietek teź nie działa. Nie wiem co robić bo to napewno nie wina sprzętu. Czy jest moźliwe źe wywaliło mi coś z systemu [Odinstalowywałem Nero i Nortona] moźe mi ktoś powie czy jest to moźliwe?
Uff odistalowałem i zainstalowałem urządzenie ponownie i pomogło . A co do odinstalowania wartości klucza { myślałem teź o tym ] to mam tylko LowerFilter i nie będę go usówał Dzięki za pomoc.