DVD i nagrywarka

Witam..
Mam pewnie problemik....podlączyłam sobie DVD i nagrywarke...myślała ze wszytko jest spox...po wlaczeniu komputere pokazalo mi sie zeby wcisnela F1...no i to zrobilam...i komp sie uruchomil...ale po tem nie pokazalo sie okineko ze wykryto nowy sprzet a na dodatek nie mam w Moj Komputer napedu Cd.... co mogło się stac czy zle cosik podlaczyłam......??

Pozdrawiam i czekam na do[pwoedz..

Odpowiedzi: 20

a nie styknie przywracvanie systemu bez płytki??
MetaVirus
Dodano
04.02.2006 19:44:48
No to płyta z Windows XP do ręki i do naparwy systemu :wink:
wojtt
Dodano
04.02.2006 19:38:54
no to zwaliłem rzeczywiście:/:( teraz niestety nieda sie nic menedźera uźądzeń pousuwać,bo za kaźdym razem wyskakuje mi komunikat nie moźna załadować sterownika eh
szulcik
Dodano
04.02.2006 19:32:30
Kto Ci kazal usuwac ? Nie rob takich glupot.
Teraz mozesz jedynie sprobowac usunac z menadzera urzadzen wszystko co jest zwiazane z CD. Byc moze system przywroci po restarcie to co mu potrzebne. Jesli nie, powinna pomoc nakladka sysemu.
EL NINO
Dodano
04.02.2006 18:25:15
usunąłem ten wpis z rejestru jednak przdtem juź usunąłem wpisy oznaczone modelem nagrywarki i jeden dotyczący równieź napędów i w tej chwili uźądzenia są wykrywane ale nie moźna ich zainstalować :/ czy na to była by jeszcze jakaś rada??
szulcik
Dodano
04.02.2006 18:11:27
W wyszukiwarce forumowej znajdziesz posty o "upperfilters". Usun to z rejestru.

BTW, to samo znajdziesz w przyklejonym FAQ w dziale XP.
EL NINO
Dodano
03.02.2006 21:32:27
mam równieź kłopot z nagrywarką i DVD,zresetowałem kompa i od tego momentu niedziałają napędy,system je widzi ale pojawia się taki komunikat:
System Windows nie moźe załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik moźe być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)
niedało nic usunięcie sterowników z katalogu Windows/system32/drivers ani ponowna instalacja uźądzeń prosze o szybką pomoc!!
szulcik
Dodano
03.02.2006 21:09:58
hehe..jasne forum jest fajne:D.....dzieki za pomoc...pozdrawiam:D :lol:
no i na pewno czesto bede tu wpadac..:P z moim pechem do komputerków...a co to do podłanczania napedow optycznych hehe nauczylam sie je podłanczac i jest rullez:D

Jesze raz wielkie Dzieki:D

Pozdrowionka :roll:
yvonna
Dodano
14.01.2006 20:42:54
yvonna , to forum jest naprawdę przyjemne, a źe wynikła taka sytuacja – poprostu się nie zniechecaj i zapraszamy ponownie :D .

PS.
A i przy okazji, juź umiesz podłączyć dwa napędy optyczne :mrgreen:
damiancore
Dodano
14.01.2006 19:41:27
Dobra, zmniejszyłem podpis.Wiem co to jest forum :| gusioo zaczął, myśli ze jest dłuźej na forum to ze wszystko mu wolno.
Anonymous
Dodano
14.01.2006 19:23:17
yvonna:
A więc juz wpadłam..jak to zrobic (razemze zmiana na mastera)
Pozdrawiam i dzieuje za pomoc.:D

Przepraszam Cię, za OT w tym wątku, ale z pewnych przyczyn tak się stać musiało.

Xamil – jeszcze Ci mało?
To teraz będzie prostym językiem – specjalnie dla Ciebie:
Kolejny post OT wyleci i tak się dziać będzie do czasu kiedy nie zrozumiesz czym jest forum.
Rebe
Dodano
14.01.2006 17:54:39
yvonna:

Przepraszam Cię, za OT w tym wątku, ale z pewnych przyczyn tak się stać musiało.

Xamil – jeszcze Ci mało?
To teraz będzie prostym językiem – specjalnie dla Ciebie:
Kolejny post OT wyleci i tak się dziać będzie do czasu kiedy nie zrozumiesz czym jest forum.
Rebe
Dodano
14.01.2006 17:54:39
gusioo zazdrościsz nam tych for?
Anonymous
Dodano
14.01.2006 17:51:11
yvonna
Dodano
14.01.2006 17:41:34
Ja tam taki nie bede – Xamil – nie rozumiesz po polsku to moze uczyć się by wypadało zamiast prz4ed ekranem monitora czas mitręźyć.
Paszoł do profilu sprawdzić co na temat awatarów jest tam napisane.
Gdybyś nie mogł pojąć tej informacji to .. patrz zdanie pierwsze.
Rebe
Dodano
14.01.2006 17:01:41
Xmali – chłopcze – drugi dzień, proszę (prosiłem), źebyś zmniejszył wagę obrazka w podpisie. Teraz 'proszę' źebyś zmniejszył i wagę podpisu i wagę awatar bo 261 KB to bardzao duźo.

Takie zajefajne fitczery to na forum Petera_I lub swoim se ładuj do profilu.

To była ostatnia kulturalna prośba.
Anonymous
Dodano
14.01.2006 16:56:21
niestety na moim napedzie nie ma z tym naklejki...ale wpadlam jak powwiny byc ustawiona aby byl MAstre lub Slove...tylko jeszcze jedno pytanko za co pomoca czego mam to ustawic...?? :oops:
yvonna
Dodano
14.01.2006 16:56:14
no na napędzie jest naklejka z rysunkeim jak ustawiac źeby był master, a jak slave
Anonymous
Dodano
14.01.2006 16:51:23
no wiec mam 2 napedy jeden nzykły CD i drugi z CVD+nagrywarka. sa one polaczone jedna taśma.i sa podlaczone do zasilancza..:)..no i mam tw "zworke"ona jest z tylu napedu..tylko jak mam ustawic na Master albo Slave..??...:)
yvonna
Dodano
14.01.2006 16:45:29
Czy te napędy podłączyłaś pod jeden kabel?

Wyjnmij z obudowy napedy i z tylnej strony (tam gdzie są wejśćia na kable) jest tź miejsce na tzw. "zworke". Wygląda ona jak mały prostopadłościan tyle źe z jednej strony ma wejście. Na obudowie będzie napisane Master, Slave.

Z uwagi na to, źe na jednej taśmie nie mogą byc dwa napędy podłączone pod np. Master musisz zworki tak ustawić, aby na jednym wskazywała Master a na drugim Slave.

Mam nadzieje źe napisłem przystępnie. Jednak jak coś sie nie uda to pisz.
damiancore
Dodano
14.01.2006 15:51:42
yvonna
Dodano:
14.01.2006 15:34:05
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2