Dvd i dysk twardy

Witam poźyczyłem sobie od qumpla napęd DVD mam podłączone do kompa dysk wymienny który ma 13 GB po podłączeniu napędu DVD nie wykrywa mi ani tego wymiennego dysku ani DVD wie ktoś moźe czym to jest spowodowane? :( z góry dziękuje

Odpowiedzi: 5

W wielu dyskach i napedach, brak zworki oznacza ze urzadzenie jest jako MASTER, wiec jesli dysk masz tez jako master to nie dziw sie wcale ze nie widac tych urzadzen... Druga sprawa, nie wiem co to za naped, bo owiales to ogromna tajemnica, ale z regoly powinoo byc tam rozpisane ustawienie zworek dla MASTER, SLAVE, etc...
mettal
Dodano
16.11.2005 18:44:48
w dysku zworka jest na masterze natomiast w DVD nie ma wogóle w zaźądzaniu dyskami go nie ma, dodam jeszcze źe gdy mam podpiętą nagrywarke ona ma zworke na AM oile się nie myle to wszystko działa i dysk i nagrywarka, wydaje mi się źe to zalezy od zworki której nie posiadam w DVD
**Mis**
Dodano
16.11.2005 17:51:16
A sprawedzałeś czy w zarządzaniu dyskami go widać ?
Moźe tylko mu się literka "zgubiła"?
Inna sprawa, źe były podobno jakięsp łyty co to nie lubiły na ktorymś kontrolerze dysku i ATAPI razem, ale nie pomnę szczegółów.

PS.
Pomijając zworki – bo dalej nic na ich temat – sprawdź jeszcze czy dysk podpięty z pominięciem kieszeni będzie z napędem widziany, bo i tego źe to wina szuflady wykluczyć nie moźna.
Rebe
Dodano
16.11.2005 16:29:33
Dysk wymienny u mnie to dysk twardy który mam w kieszeni:D hehe a napędu nie wykrywa mi w systemie , wykrył mi go ale gdy jest odpięty dysk 13 gb tylko wtedy działa
**Mis**
Dodano
16.11.2005 16:22:44
Co prawda nie wiem co to jest "dysk wymienny",ale ....jak tam ze zworkami i co nie wykrywa BIOS czy system?
Rebe
Dodano
16.11.2005 16:05:59
**Mis**
Dodano:
16.11.2005 15:53:19
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1