!!! DUZY PROBLEM !! z dyskiem, pomocy....

Witam,
pojawil mi sie jakis dziwny problem z dyskiem. jakies 3 dni temu nagrywalem plytke, proces nagrywania byl juz na 100 procencie i doszedl do zamykania sesji i zawisl, krecil dyskiem i nic nie robil, po 15 min musialem zrobic hard reset, uruchomil sie po starcie skan disk cos naprawil, a teraz znika mi co chwile dysk z urzadzen. jest do dysk podpiety jako slave, do dysku glownego. Dziwne jest to ze w managerze urzadzen gdy poszukuje nowego sprzetu dysk sie znajduje i dziala normalnie, tak jak by ginely ustawienia systemowe. Pomocy czy ktos wie jak rozwiazac taki problem?

Odpowiedzi: 4

Usun kontrolery IDE z menedzera urzadzen i zrestartuj kompa.
EL NINO
Dodano
16.04.2005 17:57:41
Podlaczone napewno dobrze mam spiete 2 dyski na tasmie primary master jeden to 80 gb a 2gi to 200 przez pol roku bylo ok problem pojawil sie kilka dni temu po zwieszce podczas nagrywania.

Format nie wchodzi w gre gdyz dyski sa pelne, wiec problem chyba w innym miejscy tkwi.
MiNos
Dodano
16.04.2005 15:36:23
Mikołaj–Beny:
a moźe go podłacz razem z nagrywarka lub z z stacja dysklietek albo zrob formata jak nie masz tam waznych [/i]

A moźe podłącz go jako Slave do monitora lub klawiatury?

Sprawdz, czy wszystko jest dobrze podłączone, kable do dysku dociśnij i moźe wtedy zadziała. No i formata niepotrzebnie nie rób.
mrTom
Dodano
16.04.2005 13:37:21
a moźe go podłacz razem z nagrywarka lub z z stacja dysklietek albo zrob formata jak nie masz tam waznych [/i]
Mikołaj–Beny
Dodano
16.04.2005 11:21:57
MiNos
Dodano:
16.04.2005 08:34:08
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1