Duzy Problem z Canon i250
Witam.
Dzis gdy chcialem wydrukowac tekst z worda zauwazylem, ze komputer nie wykrywa mojej drukarki. Wogule jej nie ma w panel sterowania/drukarki i faksy. A zawsze byla nawet gdy byla wylączona to pisało poprostu offline. Zdziwilem sie bardzo bo sterowniki na dysku sa zainstalowane i dotychczas wogule nie mialem z nia problemow. Probowalem przeinstalowac sterowniki ale za kazdym razem pisze, źe:istalacja nie powiodla sie, nieznany port. Drukarka jest podlaczona przez USB. Z kontrolerami USB jest wszystko wporzadku, sprawdzalem na kazdy wejsciu, nie chodzi, przez jeden mam nawet neostrade i jest wszystko ok, a jak podpiolem drukarke to jej nie widzi:( Stwrownikow nie moglem normalnie usunąć z dysku wiec odnalazłem folder gdzie byly zainstalowane i go usunąłem ręcznie. Nastepne proby instalacji sterownikow drukarki nie przynosza skutku, i z plytki i tych z windowsa. W czym jest problem???
Dzis gdy chcialem wydrukowac tekst z worda zauwazylem, ze komputer nie wykrywa mojej drukarki. Wogule jej nie ma w panel sterowania/drukarki i faksy. A zawsze byla nawet gdy byla wylączona to pisało poprostu offline. Zdziwilem sie bardzo bo sterowniki na dysku sa zainstalowane i dotychczas wogule nie mialem z nia problemow. Probowalem przeinstalowac sterowniki ale za kazdym razem pisze, źe:istalacja nie powiodla sie, nieznany port. Drukarka jest podlaczona przez USB. Z kontrolerami USB jest wszystko wporzadku, sprawdzalem na kazdy wejsciu, nie chodzi, przez jeden mam nawet neostrade i jest wszystko ok, a jak podpiolem drukarke to jej nie widzi:( Stwrownikow nie moglem normalnie usunąć z dysku wiec odnalazłem folder gdzie byly zainstalowane i go usunąłem ręcznie. Nastepne proby instalacji sterownikow drukarki nie przynosza skutku, i z plytki i tych z windowsa. W czym jest problem???
Odpowiedzi: 6
Zrobiłem tak jak kazałeś i nic:( dalej to samo:( Mam pytanie czy za te szwanki mogą być odpowiedzialne jakieś pliki z windowsa ?? ja mam xp. Jesli tak to moźe pomogło by je na nowo skopiować z plytki z windowsa (chodzi mi o expand) Jesli tak to napisz jak to zrobić bo kiedyś wiedzialem, ale nie pamiętam do konca, nie chce sobie czegos jeszcze bardziej spieprzyć, chociaź wydaje mi sie, źe tu tylko "format C:" pomorze:(
Sprawdz czy pomoze z Uruchom:
net stop spooler+Enter
i zaraz
net start spooler+Enter
Po tych komendach ponow probe instalacji.
net stop spooler+Enter
i zaraz
net start spooler+Enter
Po tych komendach ponow probe instalacji.
Jest mały problem nie moge tak zrobic:( Gdy w wchodze w panel sterowania>drukarki i faksy> i daje dodaj drukarke wystakuje blad krytyczny o nastepujacej tresci "nie mozna zakonczyc operacji" Sa na to jakies rady??
To normalne, źe drukarki nie widac w Menedźerze gdy jest niewłączona (mimo źe zainstalowana).
Jeśli jej jednak nie widać w Panelu to spróbuj ją dodać ręcznie tak jak pisałeś – port wybierz USB001 (virtual printer...).
(Sterowniki na płycie powinny być w porządku)
Jeśli jej jednak nie widać w Panelu to spróbuj ją dodać ręcznie tak jak pisałeś – port wybierz USB001 (virtual printer...).
(Sterowniki na płycie powinny być w porządku)
Komputer widzi ja tylko jak ją włacze w menadźerze urządzeń w gałęzi "kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej" jako "uniwersalna drukarka USB" Gdy wyłącze drukarke to w menadźerze urządzeń ta drukarka znika. Sterowniki instalowałem i z płytki dołączonej do drukarki i sciągałem z net i nic, to samo, źe instalacja nie powiodła się, nieznany port. Nawet gdy włącze drukarke i w panelu sterowania daje opcje dodaj nowy sprzęt to i tak jej nie widzi, pisze źeby wybrać sprzęt z listy. Nie wiem co jest grane. jeszcze tak nigdy nie mialem. Nie chce mi się robić formata z podowu sterowników do drukarki jak i tak moźe on nie rozwiązać tego problemu.
Cześć.
Z ostatniej części postu rozumiem, ze komputer jednak wykrywa urzadzenie, tak?
I dalej sterowniki się instalują normalnie, tak?
I przy nowej instalacji teź jest problem z portem?
Z ostatniej części postu rozumiem, ze komputer jednak wykrywa urzadzenie, tak?
I dalej sterowniki się instalują normalnie, tak?
I przy nowej instalacji teź jest problem z portem?
Strona 1 / 1