Duuuźy problem z ACPI
Mam problem z ACPI. Po jakimś czasie np. sluchania muzyki pokazuje sie niebieskie okno z napisikiem:
*** Hardware Malfuction
Call your hardware vendor
The system has halted ***
Chodzi o to źe to jest spowodowane przez ACPI, jak patrzylem na ostatni blad w Poglądzie zdarzeń to po kliknieciu mialem takie okienko.
(tylko jak wstawic obrazek :oops: :P )
Z góry wielkie dzieki, zwlaszcza SLAY3R
*** Hardware Malfuction
Call your hardware vendor
The system has halted ***
Chodzi o to źe to jest spowodowane przez ACPI, jak patrzylem na ostatni blad w Poglądzie zdarzeń to po kliknieciu mialem takie okienko.
(tylko jak wstawic obrazek :oops: :P )
Z góry wielkie dzieki, zwlaszcza SLAY3R
Odpowiedzi: 5
W Menadzerze urzadzen/Urzadzenia systemowe/System zgodny ze standardem ACPI/Zasoby jest napisane IRQ 9. Ostatnio tez w biosie cos tam usatwilem IRQ 9 na enabled, ale dalej mam problem.
hmm mialem kiedys taki problem z acpi nie chcial mi kompa wyl:) wic sie wpienilem wlazlem do biosu i wylaczylem acpi TYLKO TAM MOZNA TO ZROBIC ale najpewniej czeka cie wtedy reinstalka wina ja musialem reinstalowac, mozesz miec tez inny problem sprawdz czy to urzadzenie ma wlasny nie dzielony IRQ jesli na tym irq jest jeszcze cos podlaczone to moze byc wlasnie ten problem. generalnie zawsze wy;laczam acpi bo potrafi nizlego bigosu narobic. aaaaa ale potem w wine musisz wlaczyc zaawansowane zarzadzanie energia mam nadzieje ze to pomoze
Opis płyty jest na dole.
Bardzo rzako przy włączaniu xp pojawia mi sie jeszcze inny niebieski komunikat. Dokladnie go nie pamietam.
Wie ktoś moźe jak wyłączyć ACPI w XP.
Poza tym w BIOS'ie ACPI jest usatwione Enabled (nie da sie tego przestawic), a i tak cos nie gra.
Bardzo rzako przy włączaniu xp pojawia mi sie jeszcze inny niebieski komunikat. Dokladnie go nie pamietam.
Wie ktoś moźe jak wyłączyć ACPI w XP.
Poza tym w BIOS'ie ACPI jest usatwione Enabled (nie da sie tego przestawic), a i tak cos nie gra.
Mam to samo, tylko źe problem ten występuje przy starcie systemu. Muszę kilka razy resetować zanim system wejdzie do końca.
Jeszcze nie pozbyłem się tego problemu. Aktualizowałem stery płyty głównej, grzebałem a BIOSie, ale nic nie pomogło.
Pozostała mi jeszcze aktualizacja BIOSu, ale to za jakiś czas.
Napisz jaką masz płytę główną.
Jeszcze nie pozbyłem się tego problemu. Aktualizowałem stery płyty głównej, grzebałem a BIOSie, ale nic nie pomogło.
Pozostała mi jeszcze aktualizacja BIOSu, ale to za jakiś czas.
Napisz jaką masz płytę główną.
Podeślij obrazek dla mnie to go wstawię.
UPDATE: A tak to wygląda.
UPDATE: A tak to wygląda.
Strona 1 / 1