duuuuuzy problem :(:(
mam problem ktory trwa juz bardzo dlugi czas i jescze nie znalazlem rozwiazania na niego. Polega on na tym iz gdy wlacze np gg painta winampa lub inne programy (ale nie wszystkie)i chce cos zapisac w tych programach np w winampie liste lub w gg plik ktoy odbieraz to program sie zamyka!! zauwazylem ze chyba jest to problem z oknem "zapisz jako" poprostu ma sie wyswietlic ale sie nie wyswietla tylko program sie zamyka :( nie wiem juz co z tym mozna zrobic kompa mam czystego od wirusow bo juz wielokorotnie go sprawdzalem nie wiem czy moze cos z opcjami od okien dialogowych czy cuss prosze o pomoc !!
Odpowiedzi: 12
Wiersz poleceń :
Sfc /scannow ( naprawa ),
Sprawdz błędy w Podglądzie zdarzeń,
Ewentualnie "Nakładka" systemu.
Sfc /scannow ( naprawa ),
Sprawdz błędy w Podglądzie zdarzeń,
Ewentualnie "Nakładka" systemu.
ma ktos jescze jakies inne pomysly prosze o nawet drobiazgi moze cos pomoze proszeee
system mam czysty
np :
Spybot – Search&Destroy,
PestPatrol,
SpywareBlaster,
CWShredder,
Spyware Scanner,
SpyGuard,
TDS.
Spybot – Search&Destroy,
PestPatrol,
SpywareBlaster,
CWShredder,
Spyware Scanner,
SpyGuard,
TDS.
McScr@by:AV to skaner bądz silnik Antywirusowy.
AM to skaner bądz silnik Antymalware ( "oprogramowanie" zawierające złośliwy kod ).
Najlepiej przeskanować system skanerem zainstalowanym na HDD ( wymienione w dziale Bezpieczeństwo ) jeśli jest taka moźliwość,
jeśli nie to on–line.
a skad mam wziac to AM ?? 1 raz slysze o tym :| zainstaluje antywirusa na dysku i zobacze ale to AM musicie mi pomoc
AV to skaner bądz silnik Antywirusowy.
AM to skaner bądz silnik Antymalware ( "oprogramowanie" zawierające złośliwy kod ).
Najlepiej przeskanować system skanerem zainstalowanym na HDD ( wymienione w dziale Bezpieczeństwo ) jeśli jest taka moźliwość,
jeśli nie to on–line.
jeśli nie to on–line.
takie male pytanko co to sa za antywiry AVi AM ?? i czy sa jakies online ?? czy musze instalowac na dysq ??
matifcb przeskanuj system skanerem AV i AM z aktualna definicją sygnatur,
wtedy będziesz wiedział czy jest to infekcja czy nie.
Co do CIH i jego wariantów to jest mało prawdopodobne aby trafił się Tobie, poniewaź od bardzo dawna nie figuruje na WildList i nadpisałby swoim kodem pliki .exe ( zdestabilizowałoby prace Os`a ), co do zapisu kodu w sektorach startowych HDD to dotyczy tylko W95–Me jak i zapisu w pamięci Flash.
wtedy będziesz wiedział czy jest to infekcja czy nie.
Co do CIH i jego wariantów to jest mało prawdopodobne aby trafił się Tobie, poniewaź od bardzo dawna nie figuruje na WildList i nadpisałby swoim kodem pliki .exe ( zdestabilizowałoby prace Os`a ), co do zapisu kodu w sektorach startowych HDD to dotyczy tylko W95–Me jak i zapisu w pamięci Flash.
troche jestem zakrecony czy to jest to co napisal dymeq tam jest opisane ze jest to na windowsy 95/98 no ale psrobowac nie zaszkodzi znalazlem to do pobrania z tej strony co podales i wyszla mi ramka jakas scanowalo ale skonczylo i ramka sie wylaczyla bez zadnego rezultatu nie wiem czy sa jakies inne szczepionki zeby zobaczyc czy mam tego wirusa chociaz zeby zobaczyc czy to jest to !!
aha chcialem dodac ze jest tam jakis program fix – cih ale tylko na partycje fat 32 a ja mam NTFS :(
a co do gusioo to jak mam ci powiedziec jak wyglada u mnie sprawa z defragmentacja ??
aha chcialem dodac ze jest tam jakis program fix – cih ale tylko na partycje fat 32 a ja mam NTFS :(
a co do gusioo to jak mam ci powiedziec jak wyglada u mnie sprawa z defragmentacja ??
Wiesz to zaleźy. Słyszałem, źe takie źeczy się dzieją gdy zaatakuje się wyjątkowo groźny wirus WIN95/CIH atakuje kaźdy plik exe i zapisuje się do biosu (reinstal nie pomaga bo siedzi w biosie) dopisuje się do kaźdego pliku exe i dlatego występują w nich takie rzeczy które opisujesz. Jest wyjątkowo groźny, poniewaź dnia 26 kwietnia (Wtedy coś poszło Czernobylu) niszczy bios płyty głównej i formatuje dysk. Wtedy trzeba wymienić chipset biosu. Więcej o wirusie na stronach
:arrow: www.mks.com.pl/baza.html?show=description&id=681
:arrow: www.wiruspc.pl/artykuly/cih.php
Szczepinkę znajdziesz na stronie wipos.p.lodz.pl/av/clean–pl.html
Wirus atakuje tylko środowiska Win95/98 nie atakuje XP, dos i 3.11 ale autor wirusa wypuścił rónieź jego kod źródłowy dlatego powstało wiele jego innych wersji. Jedne atakują kaźdego miesiąca 26 inne wcale. Mogłu równieź powstać wersje które atakują XP... niejestem jednak pewien czy to przez to. Podałem adres narzędzie, które pokazuje czy zostałeś zainfekowany czy nie...
:arrow: www.mks.com.pl/baza.html?show=description&id=681
:arrow: www.wiruspc.pl/artykuly/cih.php
Szczepinkę znajdziesz na stronie wipos.p.lodz.pl/av/clean–pl.html
Wirus atakuje tylko środowiska Win95/98 nie atakuje XP, dos i 3.11 ale autor wirusa wypuścił rónieź jego kod źródłowy dlatego powstało wiele jego innych wersji. Jedne atakują kaźdego miesiąca 26 inne wcale. Mogłu równieź powstać wersje które atakują XP... niejestem jednak pewien czy to przez to. Podałem adres narzędzie, które pokazuje czy zostałeś zainfekowany czy nie...
dzietam reinstalka na wszystko dobra. A jak wygląd sprawa z fragmentacją dysku ? Moze dlatego się pierdzieli ;)
Spróbuj reinstall windowsa. moźe pomóc chyba źe masz porysowaną płytkę tak jak ja, dlatego teź mi się p*****y przy niektórych opcjach. reinstalacja z reguły pomaga przy tego typu problemach
Pozdro
Pozdro
Strona 1 / 1