DUUUUUŻY PROBLEM
Po zamontowaniu nowego urządzenia na win_xp – modemu i karty dźwiękowej z aktualnymi sterownikami (!!!!!)
– system nie instaluje sprzętu ! Pojawia się komunikat : Instalacja....zakończyła się niepowodzeniem......nieprawidłowe dane. Próbowałem z trzema róźnymi kartami dźwiękowymi z takim samym skutkiem. Do tej pory uźywane i działające pod xp – karta dźwiękowa i modem – zostały poprawnie zainstalowane podczas stawiania systemu. Ich zmiana na inne jest teraz niemoźliwa !!!!??? Pod win_98 wszystko OK. O co tu chodzi ???????????????????? :evil:
– system nie instaluje sprzętu ! Pojawia się komunikat : Instalacja....zakończyła się niepowodzeniem......nieprawidłowe dane. Próbowałem z trzema róźnymi kartami dźwiękowymi z takim samym skutkiem. Do tej pory uźywane i działające pod xp – karta dźwiękowa i modem – zostały poprawnie zainstalowane podczas stawiania systemu. Ich zmiana na inne jest teraz niemoźliwa !!!!??? Pod win_98 wszystko OK. O co tu chodzi ???????????????????? :evil:
Odpowiedzi: 4
Stallion ma rację reinstalka to najlepsze rozwiązanie. A i nawet ustawienie ikon na pulpicie się nie zmieni.
masz racje ze format c jest lamerskie :)
ja mialem takie cosik z karto tv avermedia
nie chcialo przyjac sterownikow
nie mozna zainstalowac urzadzenia––– nieprawidlowe dane
ja zrobilem cos takiegoreinstal windows ale w opcji napraw instalacje wszystkie zainstalowane rzeczy zostaja strerowniki instaluja a i winda jakby szybsza :)))
pozdrowka
ja mialem takie cosik z karto tv avermedia
nie chcialo przyjac sterownikow
nie mozna zainstalowac urzadzenia––– nieprawidlowe dane
ja zrobilem cos takiegoreinstal windows ale w opcji napraw instalacje wszystkie zainstalowane rzeczy zostaja strerowniki instaluja a i winda jakby szybsza :)))
pozdrowka
Widze ze nie jestem sam !!!! :D Mialem identyczny problem z kartami dzwiekowymi ( takze nieprawidlowe dane ) i niestety nawet podczas wakacji ktore sobie spedzilem sobie (z dala od kompa) nic nie wymyslilem i niestety musialem sie posunac do drastycznych krokow – format c: :( wydaje mi sie ze to jest wina od strony microsoftu , ktory nie dopracowal ( a opisywal ze ulepszone PnP) zgodnosci urzadzen .
Wiem ze odpowiedz typu " rob format c:" jest lamerska i ja Ci taka daje , lecz po prostu stracilem pomysly jak mozna naprawic problem. Poproboj z "przywracaniem systemu" lub "naprawieniem windowsa za pomoca "konsoli odzyskiwania" (mi nie pomoglo)
Wiem ze odpowiedz typu " rob format c:" jest lamerska i ja Ci taka daje , lecz po prostu stracilem pomysly jak mozna naprawic problem. Poproboj z "przywracaniem systemu" lub "naprawieniem windowsa za pomoca "konsoli odzyskiwania" (mi nie pomoglo)
Prawdopodonie konflikt z 'infami'. W winnt masz katalog inf ukryty usun tam te iny ktore odpowiadaja za stary sprzet. Podejrzewam ze Windows pobiera jakies pliki do starej karty a mo to zapisane wlasnei w inf.
Strona 1 / 1