Duuuuuuuuźy problem
Pamięć wirtualna. Wiem źe ten temat był juź poruszany nie raz ,ale nie znalazlem odpowiedzi na mój problem:/ Mam Athlon XP 2200+ ,256mbRAM i pw ustawiana mam na 382 min i max.Problem w tym źe kiedy chce uruchomić gre to wyskakuje błąd źe minimalna pamięć wirualna jest za niska :( Gdy ją zwiększam nic się nie zmienia. Jest jeszcze rubryczka "dopuszczalne minimum" i mam tam 2mb –tego nie da się chyba zmienić więc chyba nie w tym błąd. Prosze o szybką pomoc.POZDRAWIAM
Odpowiedzi: 14
Jeśli masz XP–ka zrób tak–jeśli inny to coś na podobę
1/Panel sterowania
2/System
3/Zaawansowane
4/Wydajność
5/ustawienia
6/Zaawansowane
7/Zmień
8/I zaznacz rozmiar kontrolowany przez system
9/Ustaw
10/ok – ok – ok i restart
Jesli to nie pomoźe to moźe z tą grą coś nie tak .
Niektóre gry po instalacji mają testowanie systemu–jeśli jest taka opcja to ją zastosuj a ona ci odpowie czy sprzęt da radę ją pociągnąć
1/Panel sterowania
2/System
3/Zaawansowane
4/Wydajność
5/ustawienia
6/Zaawansowane
7/Zmień
8/I zaznacz rozmiar kontrolowany przez system
9/Ustaw
10/ok – ok – ok i restart
Jesli to nie pomoźe to moźe z tą grą coś nie tak .
Niektóre gry po instalacji mają testowanie systemu–jeśli jest taka opcja to ją zastosuj a ona ci odpowie czy sprzęt da radę ją pociągnąć
Serano:Tego Doktora Tweak'a nie da się nigdzie ściągnąć,znasz moźe jakiś link do niego?
Patrzyłem w programie, ale w nim nie ma, a sam program mam z jakiegoś Chipa bodaj – w kaźdym razie z ostatniego wydania ( 02/04) , kóregoś z miesięczników.
W takim razie recznie ustaw ten plik:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemoryManagement
wpis: PagingFiles
jako: Reg_Multi_SZ type
wartosc: C:Pagefile.sys 512 512 (lub 766 766 jesli 512 malo)
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemoryManagement
wpis: PagingFiles
jako: Reg_Multi_SZ type
wartosc: C:Pagefile.sys 512 512 (lub 766 766 jesli 512 malo)
Tego Doktora Tweak'a nie da się nigdzie ściągnąć,znasz moźe jakiś link do niego?
Wielkie dzięki,zaraz się pobawie –moźe się uda:)
Wielkie dzięki,zaraz się pobawie –moźe się uda:)
DoctorTweak XP v1.4 – pierwszy z brzegu, ale ma dwie zalety – jest po polsku i freeware.
Cały zestaw programów z tweak w nazwie – moźesz się 'przejść' na www.chip.pl do działu download i tam się rozglądnąć za ich większa ilością.
Cały zestaw programów z tweak w nazwie – moźesz się 'przejść' na www.chip.pl do działu download i tam się rozglądnąć za ich większa ilością.
A mógłbyś mi podać jakieś namiary na te programy i jakieś sprawdzone nazwy?
Nic takiego cąłościowego od MS nie znajdziesz, ale... mozesz wgrać byle tweakera – nawet w wersjach czasowych , bo to kwestia 1 czy 2 uruchomień i po zainstalowaniu go "poklikać" na ustaiwenia odmyślne w systemie.
moźesz jeszcze pokusić się o znalezienie w rejestrze klucza dla tych wartości i jego ręczne zmodyfikowanie.
moźesz jeszcze pokusić się o znalezienie w rejestrze klucza dla tych wartości i jego ręczne zmodyfikowanie.
tu wyźej to teź ja ,zapomniałem się zalogować. Licze na pomoc
Minimum i maximum mam stałe,zmieniałem je na wszystkie moźliwe sposoby,ustawienia systemowe teź sprawdzałem i teź nic nie działa.Podejrzewam źe calego windowsa mam źle skonfigurwanego ,ale nie wiem jak sobie z tym poradzic ,bo nie wiem jak go skonfigurowac źeby wszystko bylo ok. Jest moźe jakiś darmowy program microsoftu który automatycznie by mi go ustawił?
To nie było złosliwe, ale zdaję sobie sprawę, źem ogło tak brzmieć – wiem jak to jest i ile osób tego nie robi, a potem opisuje problem braku zmian.
Ale jest jeszcze jedno pytanie tego typu – czy
czasem nie zwiększasz tylko rozmiaru minimum, a max zostawiasz starą wartość?
Ew. przęłącz z ustawień Twoich na systemowe.
To jedna rzecz, ale druga jest powazniejsza – wydajem i się, źe ten komunikat, o którym piszesz jest błędny – program źle interpretuje jakiś błąd.
Niestety w zakresie gier nie jestem w stanie nic powiedzieć – nie gram, alem oze jeźeli podasz nazwę gry ktoś Ci odpowie.
Ale jest jeszcze jedno pytanie tego typu – czy
czasem nie zwiększasz tylko rozmiaru minimum, a max zostawiasz starą wartość?
Ew. przęłącz z ustawień Twoich na systemowe.
To jedna rzecz, ale druga jest powazniejsza – wydajem i się, źe ten komunikat, o którym piszesz jest błędny – program źle interpretuje jakiś błąd.
Niestety w zakresie gier nie jestem w stanie nic powiedzieć – nie gram, alem oze jeźeli podasz nazwę gry ktoś Ci odpowie.
naprawde myślałeś ,źe tego nie zrobiłem?? :) Siedze juź 2 dni i próbuje wszystkiego,ale nic nie skutkuje :/
Moźe wystarczy po wprowadzeniu nowej wartości dodatkowo przed kliknięciem na "ok" potwierdzić zmianę poprzez "ustaw"?
Strona 1 / 1