DSL i sprawa dzielenia

Witam wszystkich.
Mam male pytanko, otoz mam lacze Internet DSL 2MB dzielone na 10 userow z wlaczona translacja adresow NAT i modem ktory dostalem od TP.
Chodzi mi o to czy moge kupic router, aby miec mozliwosc przekierowywania portow na zewnetrzne adresy IP, bo po wylaczeniu translacji przy laczu 2M jest 5 adresow zewnetrznych. Chodzi mi o to, czy:
1. Jaki kupic najlepiej router do tego lacza, jakas konkretna firma lepsza itd?
2. Czy mozna przekierowywac jeden port, np od p2p no kilka adresow z puli zewnetrznej, czy tylko jeden uzytkownik moze takie cos miec
3. Czy programowanie takiego zakupionego routera jest trudne, czy jestem w stanie z Wasza pomoca cos takiego zrobic?
Z gory dzieki za wszelkie info
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

Czym sie sugerowac ? Pewnie opiniami uzytkownikow, lub po prostu marka. Poza tym z pewnoscia mozliwosciami konfiguracji a i takze liczba gniazd, chociaz akurat to mozna obejsc przy pomocy dodatkowego switcha.
EL NINO
Dodano
03.09.2004 15:36:39
Dzieki wiekie
A co do kupna routera, czyms mam sie sugerowac w szegolnosci, bo glownie chcem miec mozliwosc przekierowywania portow na konkretny komputer, nic w zasadzie innego, bawienia sie z ograniczeniami czy blokwaniem itd.?
DZieki i pozdrawiam
dszyszko
Dodano
03.09.2004 12:12:16
1. Dla takiej grupy osob lepiej zrobisz kupujac markowy sprzet. Jaki ? Np. 3Com.
2. Jeden port – jeden komputer.
3. Ustawienie nie jest trudne, szczegolnie gdy posiada sie polski manual.
EL NINO
Dodano
03.09.2004 12:01:28
Witam,
czy moglby mi ktos odpowiedziec na moje pytanka, bardzo mi zalezy, bo nie wiem czy warto inwestaowac w podlaczanie routera do sieci?
Szukalem juz an forum, ale ogolnie jest tego od groma ale nic dokladnie nie odpowiada na moje pytania
DZieki
dszyszko
Dodano
03.09.2004 11:21:18
dszyszko
Dodano:
02.09.2004 16:34:26
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1