Drukowanie stron www

Nie mogę wydrukować stron internetowych. Przy podklądzie wydruku pojawia sie tekst w formacie programu komputerowego w języku angielskim o dużej ilości stron. Prawdopodobnie coś przestawilem w konfiguracji przeglądarki lub drukarki. Używam IE7 i drukarki EPSON STYLUS DX4850. /urzadzenie wielofunkcyjne/

Odpowiedzi: 2

Muszę skorygować pierwotny spot, ponieważ po przeczytaniu wielu informacji i porad sprawa dotyczy wyłącznie przeglądarki IE 7 i zabezpieczeń. Zauważyłem, że zarówno podgląd wydruku strony www, ale także Pomoc strony pokazuje sie w języku HTML. Dotyczy to także niektórych stron internetowych zapisanych na dysku w folderze Moje dokumenty. Po naciśnięciu Pomoc w pasku menu otwiera się okno Microsoft IE, gdzie prawa część napisana jest właśnie w języku HTML. Na pasku informacji pojawia się komunikat: "Ta zawartość może nie być wyświetlona właściwie. Plik został ograniczony ponieważ nie zgadza sie z informacjami o zabezpieczeniach. Kliknij tutaj aby uzyskać opcje....." Po naciśnięciu opcji pokaż zawartość ograniczoną restrykcjami otwiera się okno pobierania olików i po naciśnięciu Uruchom treść pokazana jest tekstem zwukłym. Uważam zatem, że przyczyna leży w konfiguracji przeglądarki i zabezpieczeń, ale nie wiem gdzie tego szukac. Mam też Firefox i tam działa wszystko OK. Mój system operacyjny XP+SP2 HE.
koczed
Dodano
29.03.2008 16:55:25
[quote=koczed]Nie mogę wydrukować stron internetowych. (...) Prawdopodobnie coś przestawilem w konfiguracji przeglądarki lub drukarki. Używam IE7 i drukarki EPSON STYLUS DX4850. /urzadzenie wielofunkcyjne/ [/quote]ok, mamy informacje. A jakie będzie pytanie?
XanTyp
Dodano
27.03.2008 11:43:17
  • Small Mike 27.03.2008 20:28:23

[quote=XanTyp][quote=koczed][b]Nie mogę wydrukować stron internetowych.[/b] (...) Prawdopodobnie coś przestawilem w konfiguracji przeglądarki lub drukarki. Używam IE7 i drukarki EPSON STYLUS DX4850. /urzadzenie wielofunkcyjne/ [/quote]ok, mamy informacje. A jakie będzie pytanie?[/quote] Prawdopodobnie to jest problem. Daj screen z podglądu. Jaki system operacyjny? Daj screen z IE Page Setup...

koczed
Dodano:
26.03.2008 09:53:23
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1