Drukowanie stron www
Nie mogę wydrukować stron internetowych. Przy podklądzie wydruku pojawia sie tekst w formacie programu komputerowego w języku angielskim o dużej ilości stron. Prawdopodobnie coś przestawilem w konfiguracji przeglądarki lub
drukarki. Używam IE7 i drukarki EPSON STYLUS DX4850. /urzadzenie wielofunkcyjne/
Odpowiedzi: 2
Muszę skorygować pierwotny spot, ponieważ po przeczytaniu wielu informacji i porad sprawa dotyczy wyłącznie przeglądarki IE 7 i zabezpieczeń. Zauważyłem, że zarówno podgląd wydruku strony www, ale także Pomoc strony pokazuje
sie w języku HTML. Dotyczy to także niektórych stron internetowych zapisanych na dysku w folderze Moje dokumenty.
Po naciśnięciu Pomoc w pasku menu otwiera się okno Microsoft IE, gdzie prawa część napisana jest właśnie w języku HTML.
Na pasku informacji pojawia się komunikat: "Ta zawartość może nie być wyświetlona właściwie. Plik został ograniczony
ponieważ nie zgadza sie z informacjami o zabezpieczeniach. Kliknij tutaj aby uzyskać opcje....." Po naciśnięciu opcji
pokaż zawartość ograniczoną restrykcjami otwiera się okno pobierania olików i po naciśnięciu Uruchom treść pokazana
jest tekstem zwukłym. Uważam zatem, że przyczyna leży w konfiguracji przeglądarki i zabezpieczeń, ale nie wiem gdzie tego szukac. Mam też Firefox i tam działa wszystko OK.
Mój system operacyjny XP+SP2 HE.
[quote=koczed]Nie mogę wydrukować stron internetowych. (...) Prawdopodobnie coś przestawilem w konfiguracji przeglądarki lub
drukarki. Używam IE7 i drukarki EPSON STYLUS DX4850. /urzadzenie wielofunkcyjne/ [/quote]ok, mamy informacje.
A jakie będzie pytanie?
-
[quote=XanTyp][quote=koczed][b]Nie mogę wydrukować stron internetowych.[/b] (...) Prawdopodobnie coś przestawilem w konfiguracji przeglądarki lub drukarki. Używam IE7 i drukarki EPSON STYLUS DX4850. /urzadzenie wielofunkcyjne/ [/quote]ok, mamy informacje. A jakie będzie pytanie?[/quote] Prawdopodobnie to jest problem. Daj screen z podglądu. Jaki system operacyjny? Daj screen z IE Page Setup...
Strona 1 / 1