drukarka

Witam, poprosił mnie abym sprawdził drukarkę EPSON Stylus C43, problem w tym że nie drukuje wykrywa, sprzęt gdzie następnie instaluje sterowniki a drukarka wcale nie odpowiada, dodam również ze w menadżer urządzeń nie widać drukarki, gdzie do piero po zaznaczeniu Pokaż ukryte urządzenia, również próbowałem ja dodać przez panel sterowania dodaj sprzęt

Drukarka ma takie funkcja jak Test dysz, czyszczenie głowicy, wyrównanie głowicy drukującej, gdzie po użyciu drukarka nie reaguje.

Czy można coś zaradzić ?

Odpowiedzi: 2

SDM:
wykrywa, sprzęt gdzie następnie instaluje sterowniki a drukarka wcale nie odpowiada, dodam również ze w menadżer urządzeń nie widać

Jakoś się domyślam, co kolega - poeta chciał wyrazić Smile [:)]. Postaraj się wywalić WSZYSTKIE stery i oprogramowanie tej drukarki. Poszukaj też w ukrytych w Menadżerze urządzeń. Dopiero wtedy przeczyść rejestr jakims progsem od tego, albo i kilkoma, zrestartuj i zainstaluj po raz kolejny przez wykrywanie automatyczne. Funkcje nie będą chodzić, jak ta drukarka jest niezainstalowana, jak sam piszesz. Zobacz, czy nie ma podłączonego jednocześnie skanera, bo po prostu mogą się "gryźć".
Ucho
Dodano
20.05.2006 20:32:15
przetłumacz może na Polski bo nie bardzo mogę zrozumieć Twoją wypowiedź
rafales
Dodano
20.05.2006 15:50:44
SDM
Dodano:
20.05.2006 12:53:09
Komentarzy:
2