drukarka z karta sieciowa a wi fi
Mam drukarke conica minolta 2430 dl oraz ruter wi fi i tak sie zastanawiam bo skoro ta drukarka ma karte sieciowa to moze istnieje sposob zeby ja polaczyc do wi fi jakos niezaleznie ( zeby nie musiala byc do zadnego komputera podlaczona) i uzywac jako drukarki sieciowej?!
Odpowiedzi: 1
Googlarka mówi że się da. Poczytaj instrukcje obsługi.
Strona 1 / 1
Musisz nadac drukarce statyczny adres IP np 192.168.0.10, no i musi byc ona podlaczona do sieci oczywiscie. <BR>Potem w opcjach dodaj drukarke wybierasz opcje drukarka lokalna bez automatycznego wyszukiwania.<BR>W kolejnym oknie zaznaczasz opcje utworz nowy port i wybierasz z listy standart TCP/IP, wpisujesz wczesniejszy nr IP, podajesz sterowniki i powinno dzialac.
nie no ok to rozumiem ale jak zrobic z drukarki ktora ma tylko karte sieciowa lan taka zeby mogla dzialac przez wi fi nie podlaczajac ja bezposrednio do rutera?!
<P>Nie ma takiej opcji. Ten model drukarki jest wyposazony w karte ze zlaczem RJ-45 i to jedyny sposob na jej podlaczenie do sieci.Jesli nie chcesz jej bezposrednio na routerze, to zastosuj jakis switch i podlacz do niego, ale sila rzeczy musisz switcha podlaczyc do routera, wiec na jedno wychodzi.<BR></P>
ok dzieki za pomoc tak tez chyba zrobie i podlacze do rutera Dzieki za zainteresowanie