DRUKARKA SIECIOWA

hej!
mam taki proble a mianowicie połączone kompy (win 98 i win xp) na kompie z win xp mam podłączoną drukarke hp 840c gdy chcę ją zainstalować jako sieciową na kompie z win 98 widzi ją instaluje sterowniki i wszystko ładnie do momentu jak chcę coś drukować tzn. wyskakuje monit brak łączności z drukarką i koniec :/ wszystko jest podłączone, przecieź nawet jak ja instaluje to jest widoczna w sieci :/
jakie porady??
pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

nynio:
tak loguje sie do sieci microsoft, nie mam takiej zakladki zabezpieczenia i firewal tez jest wyłączonyn, nazwa drukarki ma 5 znakow bez źadnych ą,ę itp

Instalujemy w pierwszej kolejności oprogramowanie bez podłączonej drukarki,potem
podłączamy drukarkę.Powinna wydrukować stronę testową.Identycznie postępujemy na drugim kompie.Nie pomoźe reinstalacja.Trzeba odinstalować wszystko.
pozdrawiam piotr
piotr123
Dodano
28.01.2006 21:14:31
tak loguje sie do sieci microsoft, nie mam takiej zakladki zabezpieczenia i firewal tez jest wyłączonyn, nazwa drukarki ma 5 znakow bez źadnych ą,ę itp
nynio
Dodano
26.01.2006 20:34:36
win98 loguje sie do sieci microsoft network? we własciwosciach drukarki na XP, w zakładce zabezpieczenia jest uwzględniony uzytkownik ktory loguje sie na 98? Nazwa drukarki nie przekracza 8 znaków? Nie masz jakiegos firewalla na tym kompie z xp? To wszystko jest waźne...
kris_
Dodano
26.01.2006 19:15:53
nynio
Dodano:
25.01.2006 23:02:02
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1