DRUKARKA SIECIOWA
hej!
mam taki proble a mianowicie połączone kompy (win 98 i win xp) na kompie z win xp mam podłączoną drukarke hp 840c gdy chcę ją zainstalować jako sieciową na kompie z win 98 widzi ją instaluje sterowniki i wszystko ładnie do momentu jak chcę coś drukować tzn. wyskakuje monit brak łączności z drukarką i koniec :/ wszystko jest podłączone, przecieź nawet jak ja instaluje to jest widoczna w sieci :/
jakie porady??
pozdrawiam
mam taki proble a mianowicie połączone kompy (win 98 i win xp) na kompie z win xp mam podłączoną drukarke hp 840c gdy chcę ją zainstalować jako sieciową na kompie z win 98 widzi ją instaluje sterowniki i wszystko ładnie do momentu jak chcę coś drukować tzn. wyskakuje monit brak łączności z drukarką i koniec :/ wszystko jest podłączone, przecieź nawet jak ja instaluje to jest widoczna w sieci :/
jakie porady??
pozdrawiam
Odpowiedzi: 3
nynio:tak loguje sie do sieci microsoft, nie mam takiej zakladki zabezpieczenia i firewal tez jest wyłączonyn, nazwa drukarki ma 5 znakow bez źadnych ą,ę itp
Instalujemy w pierwszej kolejności oprogramowanie bez podłączonej drukarki,potem
podłączamy drukarkę.Powinna wydrukować stronę testową.Identycznie postępujemy na drugim kompie.Nie pomoźe reinstalacja.Trzeba odinstalować wszystko.
pozdrawiam piotr
tak loguje sie do sieci microsoft, nie mam takiej zakladki zabezpieczenia i firewal tez jest wyłączonyn, nazwa drukarki ma 5 znakow bez źadnych ą,ę itp
win98 loguje sie do sieci microsoft network? we własciwosciach drukarki na XP, w zakładce zabezpieczenia jest uwzględniony uzytkownik ktory loguje sie na 98? Nazwa drukarki nie przekracza 8 znaków? Nie masz jakiegos firewalla na tym kompie z xp? To wszystko jest waźne...
Strona 1 / 1