drukarka sieciowa podlaczona na xp niewidoczna pod win 98
Witam
Mam problem, w mojej firmie jest jeszcze kilka komputerow z windowsem 98, niestety nie widza one drukarki zainstalowanej i udostepnionej na windowsie xp. Natomiast wszystkie xp-eki ja widza w otoczeniu sieciowym.
Jak wyczytalem na niektorych forach nalezy uaktywnic konto goscia na xp co tez uczynilem ale nic to nie zmienilo drukarka nadal jest niewidoczna w win 98
Nie wiem co mam robic prosze o pomoc
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 5
to wyskakuje informacja podlacz kabel do drukarki w celu przejscia na tryb online. #-o
A kabel sieciowy do komputera jest podlaczony, komputer normalnie widzi wszystkich uzytkownikow sieci, normalnie chodzi net wszystko dziala tylko ta drukarka ciagle jest w trybie off line:-s
A jak klikniesz na nią PPM i wybierzesz opcje " Użyj drukarki w trybie online"?
no jak sie pozbylem spacji wszystko gra:-) win98 widzi drukarke instaluje ja, ale tak zainstalwoana drukarka jest w trybie offline:-s a jak zrobic aby ona byla online??
Nie wydaje mi sie... jej nazwa to "hp LaserJet PCL 6"
-
[quote=tomchem]Nie wydaje mi sie... jej nazwa to "hp LaserJet PCL 6" [/quote] No i wyjaśniło się. Spacje stoją jak byk. :mryellow:
Drukarka nie jest czasem udostępniona z dziwną nazwą (za długa albo ze spacjami/niestandardowymi znakami w nazwie) ??
Strona 1 / 1