drukarka problem
mam HP deskjet 920c i dotychczas uzywalem xpeka ale przstawilem sie na w2003 server standard i mam problem bo przy druku dwustronnym pod stym systemem nie pojawia sie juz informacja i zmianie strony drukowania. tz. ze trzeba wlozyc wydrukowane juz strony "na odwrot" mam stery ze strony hp niestety nie nowe bo z 2001 ale pod xpekiem i 2000 profesional dzialaja a tu wpod w2k3 wszystko dziala tylko przy druku dwustronnym nie ma info ze ukonczyl juz drukowanie danej seri i trzeba przewrocic to co jest juz wydrukowane. podlaczalem do innego usb i to samo nie wime o co biega
Odpowiedzi: 12
no wiesz, moja drukarka na szczescie drukuje, nie ma tylko kilku opcji. ALe na Xp–ka ja sie nigdy nie przezuce to jest glupi system :P:P
jak juz cos to na stary sprawdzony 2000 :P. ALe poki co wole sie meczyc na 2k3 :] jest o wiele stabilniejszy niz zakichany xp. Moj 2k3 chodzi juz BEZ BEZRESTARTU od 480 H!!!!!!!!!!!!! wiec wiesz i andal jest szybki is tabilny. NIgdy sie nie pozbede 2k3 :]
jak juz cos to na stary sprawdzony 2000 :P. ALe poki co wole sie meczyc na 2k3 :] jest o wiele stabilniejszy niz zakichany xp. Moj 2k3 chodzi juz BEZ BEZRESTARTU od 480 H!!!!!!!!!!!!! wiec wiesz i andal jest szybki is tabilny. NIgdy sie nie pozbede 2k3 :]
Na stronie HP teź niestety nie ma sterowników do 3845. Zwracanie się do techników raczej byłoby chyba zbyt długie i szybciej zainstalować XP...
niew iem nie probowalem wlanczac instalacji staerowniko z tym claym systemem zgodnosci systemu ze starszym systemem, ale sadze ze to nic nieda :/
Szczeze powiem ze kompletnie nie wiem dlaczego tak jest :/ niby 2k3 jest powiedzmy na podstawie xp ale nie dziala stery pod xp. wiec kompletnie niewiem, a co do starszych drukarek tak jak moja to nie sadze zeby HP chcialo sie zrobic nowe stery specjalnie pod 2k3 ,oni juz zapomnieli ze istnieje takei cus jak hp 930C :/;/wiec nikle sznase ze cos sie uda z tym zorbic :/:/ kompletny bezsens ;/:/:/
Szczeze powiem ze kompletnie nie wiem dlaczego tak jest :/ niby 2k3 jest powiedzmy na podstawie xp ale nie dziala stery pod xp. wiec kompletnie niewiem, a co do starszych drukarek tak jak moja to nie sadze zeby HP chcialo sie zrobic nowe stery specjalnie pod 2k3 ,oni juz zapomnieli ze istnieje takei cus jak hp 930C :/;/wiec nikle sznase ze cos sie uda z tym zorbic :/:/ kompletny bezsens ;/:/:/
No ja mam takźe problem z drukarką HP pod Win 2k3 z tymźe jest to Deskjet 3845. Przy proie instalacji z płytki pokazuje się coś takiego :arrow: http://img489.imageshack.us/my.php?image=hpproblem6rz.jpg.
Czy to oznacza, źe wogóle nie będę mógł korzystać z mojej drukarki pod win 2k3? Moźe jednak jest jakiś sposób na uruchomienie jej pod tym systemem? Z góry dzięki za odpowiedź.
Czy to oznacza, źe wogóle nie będę mógł korzystać z mojej drukarki pod win 2k3? Moźe jednak jest jakiś sposób na uruchomienie jej pod tym systemem? Z góry dzięki za odpowiedź.
Mam dokladnie ten sam problem :( :(
Mam Hp930c i to chodzi o to ze gdy np zabraknie papieru to system nie wyrzuca wogule takowego komunikatu, tak samo jak jest opcja drukowania 2 stronnego to, drukarka wydrukuje pierwsze storny i potem nie wyswitla komuniaktu proszacego o obrucenie stron tylko odrazu drukuje 2 storny :/:/ Sadze ze jest to jakas niekomaptybilnosc pomiedzy sterownikami a systemem :x :x Nie wiem czemu. Na stronie HP nie ma sterownikow do 2003. Czy kto kolwiek znalazl rozwiazanie na ten problem?
Mam Hp930c i to chodzi o to ze gdy np zabraknie papieru to system nie wyrzuca wogule takowego komunikatu, tak samo jak jest opcja drukowania 2 stronnego to, drukarka wydrukuje pierwsze storny i potem nie wyswitla komuniaktu proszacego o obrucenie stron tylko odrazu drukuje 2 storny :/:/ Sadze ze jest to jakas niekomaptybilnosc pomiedzy sterownikami a systemem :x :x Nie wiem czemu. Na stronie HP nie ma sterownikow do 2003. Czy kto kolwiek znalazl rozwiazanie na ten problem?
radiator, nie wiem czy rozumiesz, ale Ty nie masz sterownikow do systemu Windows 2003 !
Zadne kreatory i uslugi Ci nie pomoga bo niby w jaki sposob ?
Zadne kreatory i uslugi Ci nie pomoga bo niby w jaki sposob ?
wszystko jest identycznie i nic poprostu w momnecie kiedy trzeba zmieniac uklad stron zadrukowanych druakrka na chwile przstaje drukowac a potem znowy zaczyna a na 100% chyab system serwerowy rozbi swoje,, albo jaks usluga w services wymaga wlaczenia tylko ktora?
w coreli 9 nie jest to instalowane w standardzie więc trza to zaptaszyć i doładować i będzie bez problemu. W corelu 11 zwie się ta funkcja Duplexing Wizard i jest instalowana w standardzie. A wina (przypuszczam a właściwie jesem pewien) to niewłaściwe zaznaczenie czegoś w sterowniku, czegoś co przy xp zaznaczyłeś a teraz zapomniałeś albo niepamiętasz źe wogóle to zaznaczałeś.
dokłądnie ci nie powiem bo niemam obecnie tych programów ale szukaj:
start/programy/corel/programy dodatkowe lub narzędzie/kreator druku dwustronnego
a w office:
Menu Start/Programy/Microsoft Office
jednak w office nie jest on chyba instalowany standartowo. jeśli go nie będzie to muśisz go doinstalować z płyty cd.
uruchamiasz płytkę wybierasz dostosuj i w drzewku programów szukasz kreatora.
PS. nazwy folderów i polecen mogą się delikatnie róźnić od oryginału bo pisze z pamięci.
start/programy/corel/programy dodatkowe lub narzędzie/kreator druku dwustronnego
a w office:
Menu Start/Programy/Microsoft Office
jednak w office nie jest on chyba instalowany standartowo. jeśli go nie będzie to muśisz go doinstalować z płyty cd.
uruchamiasz płytkę wybierasz dostosuj i w drzewku programów szukasz kreatora.
PS. nazwy folderów i polecen mogą się delikatnie róźnić od oryginału bo pisze z pamięci.
a gdziedokladnie ten kreator jest??
Moze to "tylko dlatego" ze sterowniki nie takie ? :Pradiator:pod xpekiem i 2000 profesional dzialaja a tu wpod w2k3 (...)nie ma info ze ukonczyl juz drukowanie danej seri
w office lub corelu jest coś takiego jak "kreator druku dwustronnego" sprawdz moźe to pomoźe
Strona 1 / 1