Drukarka problem!!!!!!!!!!!!!!!!1

Mam problem!!Jak podłaczyć drukarkei jak skonfigurować.Mam kabel USB i nie mam srerownikow do winxp?????????????????

Odpowiedzi: 8

moźna teraz zrobić to na kilka sposobów, oto 2 z nich:
1. W panelu sterowania – drukarki i faxy – dodaj drukarkę. i dalej za rączkę. (oczywiście drukarka ma być podłączona)
2. Podłączyć drukarkę przy włączonym kompie a system sam zacznie procedurę instalacji i z nowu za rączkę cie pokieróje. Moźliwe źe wyskoczy komunikat źe sprzęt nie był testowany przez Microsoft i bla bla bla. ty trzelasz wtedy "mimo to zainstaluj" gotowe.
Jeśli win zapyta o lokalizację sterownika to warto zapamiętać uprzednio gdzie te stery ściągnąłeś kopiując ścieźkę i potem wklejająć.
Powodzenia. :)
Pan i pastuch
Dodano
01.05.2005 18:39:07
No ster. sciagnelem z strony Lexmarka.Ale nie wiem co robic
Mikołaj–Beny
Dodano
01.05.2005 18:07:49
Mikołaju a ściągnąc sterów ze str. producenta sięnie da :shock:
Pan i pastuch
Dodano
01.05.2005 01:54:54
W tym chyba problem ze mnie gosciu wuhujal bo mi dal plytke do 98' i starsze
Na XP mi nie chodzi.
Drukarka wcale nie pracuje nie chce drukowac.
W wlasciwosciach tuszu nie widac na ... tuszu

Zmień słownictwo, bo się doigrasz.

Rebe
Mikołaj–Beny
Dodano
30.04.2005 22:27:55
Jak drukarka.
Kabel USB i porty USB kompa sprawne i pracują.
Czy masz sterowniki do drukarki pod XP.
Czy drukarka sprawna.

Kabel USB z drukarki wyjęty z portu kompa.

Odinstalowujesz wszystko oprogramowanie drukarki i drukarke,folder drukarek ma być pusty,restart kompa

Teraz podłącz włączoną drukarke do portu USB kompa i zobacz czy komp ją wykrywa,jak wykrywa daj anuluj i wyjmij kabel USB.

Odpalasz ster drukarki do XP i czytasz komunikaty,jak ster nie monituje o podłączenie włączonej drukarki to instalujesz ster i oprogramowanie drukarki do końca,restart kompa i podłączasz włączoną drukarke do kompa,komp ją zainstaluje i juź jest gotowa do pracy.

Poczytaj instrukcje do drukarki wszystko pisze.
JNJN
Dodano
30.04.2005 20:25:44
ale sluchajcie ja juz mam podlaczona do USB ale ona mi nie chce drukowac bo wystepuje jakis blad ze nie ma komunikacji z drukarkom!!!!
Mikołaj–Beny
Dodano
30.04.2005 19:19:55
adik154:
Mikołaj–Beny:
Mam problem!!Jak podłaczyć drukarkei jak skonfigurować.Mam kabel USB i nie mam srerownikow do winxp?????????????????

wkładasz płyte z sterownikem do napędu, potem postępujesz wedle tego co ci kaźe kreator...

A moźe nie ........

Autor topicu powinien do instrukcji zajrzeć i te takie mała czarne co tam są napackana złoźyć w śłowa i przeczytać.
Dzięki temu dowie się nie tylko jaka jest kolejność instalacji : sprzęt sterownik czy odwrotnie, ale ównieź gdzie znaleźć do ew. pobrania drivery dla tego sprzętu i systemu.
Rebe
Dodano
30.04.2005 15:40:16
Mikołaj–Beny:

wkładasz płyte z sterownikem do napędu, potem postępujesz wedle tego co ci kaźe kreator...
adik154
Dodano
30.04.2005 15:08:40
Mikołaj–Beny
Dodano:
30.04.2005 14:58:49
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1