Drukarka problem!!!!!!!!!!!!!!!!1
Mam problem!!Jak podłaczyć drukarkei jak skonfigurować.Mam kabel USB i nie mam srerownikow do winxp?????????????????
Odpowiedzi: 8
moźna teraz zrobić to na kilka sposobów, oto 2 z nich:
1. W panelu sterowania – drukarki i faxy – dodaj drukarkę. i dalej za rączkę. (oczywiście drukarka ma być podłączona)
2. Podłączyć drukarkę przy włączonym kompie a system sam zacznie procedurę instalacji i z nowu za rączkę cie pokieróje. Moźliwe źe wyskoczy komunikat źe sprzęt nie był testowany przez Microsoft i bla bla bla. ty trzelasz wtedy "mimo to zainstaluj" gotowe.
Jeśli win zapyta o lokalizację sterownika to warto zapamiętać uprzednio gdzie te stery ściągnąłeś kopiując ścieźkę i potem wklejająć.
Powodzenia. :)
1. W panelu sterowania – drukarki i faxy – dodaj drukarkę. i dalej za rączkę. (oczywiście drukarka ma być podłączona)
2. Podłączyć drukarkę przy włączonym kompie a system sam zacznie procedurę instalacji i z nowu za rączkę cie pokieróje. Moźliwe źe wyskoczy komunikat źe sprzęt nie był testowany przez Microsoft i bla bla bla. ty trzelasz wtedy "mimo to zainstaluj" gotowe.
Jeśli win zapyta o lokalizację sterownika to warto zapamiętać uprzednio gdzie te stery ściągnąłeś kopiując ścieźkę i potem wklejająć.
Powodzenia. :)
No ster. sciagnelem z strony Lexmarka.Ale nie wiem co robic
Mikołaju a ściągnąc sterów ze str. producenta sięnie da :shock:
W tym chyba problem ze mnie gosciu wuhujal bo mi dal plytke do 98' i starsze
Na XP mi nie chodzi.
Drukarka wcale nie pracuje nie chce drukowac.
W wlasciwosciach tuszu nie widac na ... tuszu
Zmień słownictwo, bo się doigrasz.
Rebe
Na XP mi nie chodzi.
Drukarka wcale nie pracuje nie chce drukowac.
W wlasciwosciach tuszu nie widac na ... tuszu
Zmień słownictwo, bo się doigrasz.
Rebe
Jak drukarka.
Kabel USB i porty USB kompa sprawne i pracują.
Czy masz sterowniki do drukarki pod XP.
Czy drukarka sprawna.
Kabel USB z drukarki wyjęty z portu kompa.
Odinstalowujesz wszystko oprogramowanie drukarki i drukarke,folder drukarek ma być pusty,restart kompa
Teraz podłącz włączoną drukarke do portu USB kompa i zobacz czy komp ją wykrywa,jak wykrywa daj anuluj i wyjmij kabel USB.
Odpalasz ster drukarki do XP i czytasz komunikaty,jak ster nie monituje o podłączenie włączonej drukarki to instalujesz ster i oprogramowanie drukarki do końca,restart kompa i podłączasz włączoną drukarke do kompa,komp ją zainstaluje i juź jest gotowa do pracy.
Poczytaj instrukcje do drukarki wszystko pisze.
Kabel USB i porty USB kompa sprawne i pracują.
Czy masz sterowniki do drukarki pod XP.
Czy drukarka sprawna.
Kabel USB z drukarki wyjęty z portu kompa.
Odinstalowujesz wszystko oprogramowanie drukarki i drukarke,folder drukarek ma być pusty,restart kompa
Teraz podłącz włączoną drukarke do portu USB kompa i zobacz czy komp ją wykrywa,jak wykrywa daj anuluj i wyjmij kabel USB.
Odpalasz ster drukarki do XP i czytasz komunikaty,jak ster nie monituje o podłączenie włączonej drukarki to instalujesz ster i oprogramowanie drukarki do końca,restart kompa i podłączasz włączoną drukarke do kompa,komp ją zainstaluje i juź jest gotowa do pracy.
Poczytaj instrukcje do drukarki wszystko pisze.
ale sluchajcie ja juz mam podlaczona do USB ale ona mi nie chce drukowac bo wystepuje jakis blad ze nie ma komunikacji z drukarkom!!!!
adik154:Mikołaj–Beny:Mam problem!!Jak podłaczyć drukarkei jak skonfigurować.Mam kabel USB i nie mam srerownikow do winxp?????????????????
wkładasz płyte z sterownikem do napędu, potem postępujesz wedle tego co ci kaźe kreator...
A moźe nie ........
Autor topicu powinien do instrukcji zajrzeć i te takie mała czarne co tam są napackana złoźyć w śłowa i przeczytać.
Dzięki temu dowie się nie tylko jaka jest kolejność instalacji : sprzęt sterownik czy odwrotnie, ale ównieź gdzie znaleźć do ew. pobrania drivery dla tego sprzętu i systemu.
Mikołaj–Beny:Mam problem!!Jak podłaczyć drukarkei jak skonfigurować.Mam kabel USB i nie mam srerownikow do winxp?????????????????
wkładasz płyte z sterownikem do napędu, potem postępujesz wedle tego co ci kaźe kreator...
Strona 1 / 1