drukarka lexmark z54

witam. posiadam te drukarke. problem polega na tym ze gdy chce cos wydrukowac to wywala mi komunikat ze "bark komunikacji dwukierunkowej" i zeby sprawdzici kable itd. kable sprawdzilem i to nie one, usb w komopueterze tez dziala. mam podlaczony modem neostrady i przekladalem kable z pierwszego usb do drugiego i na odwrot – bezskutecznie, nie drukuje. sterowniki tez mam dobre. ostatnio wymienilem swoja stara plyte glowna gigabyte na asusa. na gigabyte wszystko sie drukowalo elegancko a na asusie jeszcze nic mi sie nie udalo wydrukowac. mam windowsa xp i prosze o pomoc :) sprawdzalem juz w SZUKAJ i www.google.pl ale nic nie znalazlem :(

Odpowiedzi: 4

ta lexmark do lamusa :D
Przemeksik
Dodano
02.04.2005 21:47:06
wiec tak: sterowniki nowe nic nie daly, nadal nic. podlaczylem inna drukarke (hp 3420) i wszytsko odbywa sie bez problemowo. czy mam juz spisac lexmarka na straty? :)
muniek
Dodano
02.04.2005 15:45:42
tak, system wgrywalem juz dwa razy (sp2).

w podgladzie zdarzen wyrzuca mi taki blad:
Nie moźna wydrukować na drukarce Lexmark Z54 dokumentu Dokument będącego własnością nazwisko. Typ danych: LEMF. Rozmiar pliku buforu w bajtach: 3030. Liczba wydrukowanych bajtów: 3030. Całkowita liczba stron w dokumencie: 1. Liczba wydrukowanych stron: 0. Komputer kliencki: \\NAZWISKO–0F1CBD. Kod błędu systemu Win32 zwrócony przez procesor wydruku: 1307 (0x51b).

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

sterownikow do xp jeszcze nie szukalem
muniek
Dodano
01.04.2005 16:36:45
Czy po wymianie płyty głównej system był wgrany na świeźo.

Najnowsze stery do płyty głównej wgrane.

Podgląd zdarzeń i jakie błędy.

Czy próbowałeś na najnowszych sterach do XP do drukarki.
JNJN
Dodano
01.04.2005 16:01:02
muniek
Dodano:
01.04.2005 15:29:42
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1