Drukarka Hp desklet 840 c pomocy
Witam mam drukarke hp desklet 840 c i ciagle miga mi pomarańczowa lampka na samym dole czy to brak tuszu ?? wsadziłem nowy tusz ale nadal mruga i nic niedrukuje co jest ? jak zredukowac ten problem błagam o pomoc :!:
Odpowiedzi: 3
Ja mam tą drukarkę... ostatnio (dwa dni temu :) ) mi się czarny skończył, na pewno nie przeszkadza w drukowaniu brak któregoś z kolorów, pewnie masz uszkodzony toner... ewentualnie gdzieś zacięły się resztki papieru, lub (najgorsza ewentualność) uszkodziła się drukarka
Sprawdź czy pojemniki z tuszem są dobrze dociśnięte i czy nie ma rzeczywiście zaciśniętego papieru.
Wciśnij kontrolkę wznowienia i przytrzymaj 2 – 3 sekundy (jeźeli byłoby ok to powinien się wydrukawać autotest). Jeźeli po tym nadal nic się nie dzieje, odłącz drukarkę od komputera i spróbój z kontrolką ponownie (będzie wiadomo, źe nie chodzi o sterowniki).
Wciśnij kontrolkę wznowienia i przytrzymaj 2 – 3 sekundy (jeźeli byłoby ok to powinien się wydrukawać autotest). Jeźeli po tym nadal nic się nie dzieje, odłącz drukarkę od komputera i spróbój z kontrolką ponownie (będzie wiadomo, źe nie chodzi o sterowniki).
Pamiętaj, źe w drukarce są dwa pojemniki z tuszem :lol: Ale to chyba nie to, bo z pustym pojemnikiem drukarka i tak powinna drukować (zaleźy czy drukarka drukuje w słabej jakości, czy w ogóle nie wciąga kartek). Jest teź moźliwe, źe w drukarce zaciął się papier.
A moźe masz zrąbany sterownik lub drukarka ci siadła?!
A moźe masz zrąbany sterownik lub drukarka ci siadła?!
Strona 1 / 1