drukarka hp 5150
Mam nastepujący problem:
Poniewaź co jakis czas pojawiał sie komunikat – uszkodzony czarny pojemnik z tuszem i znów przez jakis czas było ok, postanowiłem odinstalowac drukarkę i zainstalowac jeszcze raz.
I tu mam kłopot. Instalacja leci ok do momentu "dodawanie nowego sprzetu" – tu się zawiesza..... Jest komunikat, zeby czekac pare minut, ale tu nawet godzina nie wystarczy. W instrukcji jest napisane, zeby w takiej sytuacji powtórzyć proces. Ale.. wszystko zaczyna sie od początku.. Dla mnie kataklizm, bo nie moge mieć drukarki, która potrzebna mi do pracy. Proszę o radę. Co mam zrobić. Mam system windows xp.
Poniewaź co jakis czas pojawiał sie komunikat – uszkodzony czarny pojemnik z tuszem i znów przez jakis czas było ok, postanowiłem odinstalowac drukarkę i zainstalowac jeszcze raz.
I tu mam kłopot. Instalacja leci ok do momentu "dodawanie nowego sprzetu" – tu się zawiesza..... Jest komunikat, zeby czekac pare minut, ale tu nawet godzina nie wystarczy. W instrukcji jest napisane, zeby w takiej sytuacji powtórzyć proces. Ale.. wszystko zaczyna sie od początku.. Dla mnie kataklizm, bo nie moge mieć drukarki, która potrzebna mi do pracy. Proszę o radę. Co mam zrobić. Mam system windows xp.
Odpowiedzi: 3
zaraz, zaraz a jak się to ma do kadridźy nabijanych, przecieź drukarka czyta jako pusty. Ja mam teź taką samą drukarkę. Co się tyczy instalacji to wiem, źe usówanie (a w szczególności formatowanie dysku)i instalacja oprogramowania drukarki powinna się odbywać przy odłączonym kablu USB do momentu kiedy program powie "teraz moźesz podłączyć drukarkę". Nic na ten temat nie wspomieliście chyba, źe dla was to normalka.
sprawdz czy jakims cudem tasma z "przylaczem elektrniki" na tuszu nie jest zatluszczona zwroc uwage czy przez przypadek jej gdzies nie nadrwales podczas wkladania do drukarki, gdzies w obrebie glowicy zwykle sie to zdarza.
gwarancja na tusz opiewa na 90 dni od daty zakupu nalezy jednak pamietac ze nie moze on byc pusty
gwarancja na tusz opiewa na 90 dni od daty zakupu nalezy jednak pamietac ze nie moze on byc pusty
Sam sobie odpowiadam, ale tak to czasem bywa. Metodą prób i błędów po kilku godzinach drukarka została "odnaleziona" i juź jest zainstalowana. Wciąź jednak pojawia sie komunikat o uszkodzeniu czarnego cartidge'u. Teraz nawet na moment nie znika. Czy muszę kupić nowy, czy moźe jest jakas metoda na jego "reanimację"? Cóź to sie mogło stać? Dzięki.
Strona 1 / 1