Drukarka badz tusz..

mam problem z drukarka lexmark z 23e .. nie jest to nawet dobra drukarka ale prosze o pomoc .. kidys niadrukowalem ale przestala mi drukowac nie wime czy to koniec tuszu czy cso sie zepsulo ... prosze o pomoc moze tusz zasechl .. z kablami jest wszystko dobrze drukarka jest podlaczona ale drukowac sie nie da..

Odpowiedzi: 7

Dysze sa z reguly od tej strony, od ktorej wypluwa z pojemnika tusz na papier.
Mozesz sprobowac wymoczyc pojemnik/dysze w cieplej wodzie lub w preparacie przeznaczonym do tego typu dzialan.
EL NINO
Dodano
16.03.2006 19:23:19
no wlasnie najpeirw przez wydajniem pieniedzy chcialem sprawdzic czy napewno ten tusz to juz out do smieci .. dlatego mam jescze pytanie gdzie sa dysze.. i jak dokaldnie go przeczyscic bo nie wiem jak to dziala za bardzo..dzieki za wyrozumialosc
matifcb
Dodano
16.03.2006 16:27:46
Ten typ drukarki posiada pojemnik z atramentem zintegrowany z głowicą.Jeśli nie ma druku na papierze to albo brak atramentu w pojemnikach i prawdopodobnie zatkane dysze lub tylko zatkane dysze na skutek długiej przerwy w uźywaniu drukarki.Moźna spróbować udroźnić dysze stawiając pojemnik na mokrej chusteczce lub zastosować płyn do udroźnienia dysz.
Gdy to nie przyniesie efektów to zostaje wymiana na nowe lub zamienniki regenerowane.
Wiech
Dodano
16.03.2006 09:57:11
matifcb:

no wiec odpowiem bo widze ze wypowiedz na poziomie

odpowiadanie przymusowe nie jest, a co do poziomu....kaźdy ma pewnie rózne poziomy świadomości :wink:

nie wiem jak sprawdzic czy mam atrament tam czy mozne jest zaschnety..

moźe...zassij ustami to się dowiesz :mrgreen:

Ps. chopie pokazuje Ci pełno tuszu, bo pewnie podałeś przy instalacji sterowników, źe to nowy pojemnik. Niby co małoby pokazywać? , źe nowy jest pusty? Idź do sklepu kup tusz lub odmocz stary pojemnik – moźe coś tam wydrukuje z resztek tuszu.
Seeker
Dodano
16.03.2006 03:02:50
idz do sklepu, kup tusz, to ci bedzie drukowac...
ten co najwyzej to mozesz do goracej wody wsadzic, moze ci sie jeszcze uda cos druknac /uwazaj na glowice/
Przeczysc glowice wacikiem – caly tusz zaschniety usun.
poczytaj na www.agawa.pl
STMan
Dodano
16.03.2006 01:46:54
Wiech:
Na czym polega to
drukarka jest podlaczona ale drukowac sie nie da

Nie rusza drukowanie czy tylko brak druku na papierze...
Głowica pracuje?
Sygnalizuje niski poziom atramentu?

no wiec odpowiem bo widze ze wypowiedz na poziomie wiec normalna konwersacje mozna nawiazac w porownaniu z innymi.. no wiec odpaowaidam jak umiem niby drukuje ale pusta kartke.. nie wiem dokaldnie co to glowica.. a jak zainstalowalem stery to mam pelne atrament co jest bzdura napewo.. nie wiem jak sprawdzic czy mam atrament tam czy mozne jest zaschnety..
matifcb
Dodano
16.03.2006 01:20:56
Na czym polega to
drukarka jest podlaczona ale drukowac sie nie da

Nie rusza drukowanie czy tylko brak druku na papierze...
Głowica pracuje?
Sygnalizuje niski poziom atramentu?
Wiech
Dodano
15.03.2006 23:42:01
matifcb
Dodano:
15.03.2006 22:52:16
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1