Drugi system na tym samym dysku
Wiec jest tak, mam dwa systemy na jednym dysku 80 GB, dysk jest podzielony na 2 partycje, wiec nie powinno byc problemow. Z moim systemem cos sie stalow wiec musialem zrobic format i system jest nowy, tyle ze teraz nie wykrywa systemu siostry. Pomyslalem ze jak wejde w plik boot.ini i z :
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetec
zrobie pod spodem :
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(0)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetec
wszystko bedzie w porzadku, tymczasem wyskoczyło mi ,ze brak pliku hal.dll i zebym go poprawnie zainstalowal. Jednak ten system dzialal poprawnie przed zamknieciem. Moze jest jakas szansa zeby uruchomic tamten system?Nie wiem co robic , help.
Bede wdzieczny za wyjasnienia proste i krok po kroku :)
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetec
zrobie pod spodem :
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(0)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetec
wszystko bedzie w porzadku, tymczasem wyskoczyło mi ,ze brak pliku hal.dll i zebym go poprawnie zainstalowal. Jednak ten system dzialal poprawnie przed zamknieciem. Moze jest jakas szansa zeby uruchomic tamten system?Nie wiem co robic , help.
Bede wdzieczny za wyjasnienia proste i krok po kroku :)
Odpowiedzi: 1
Ktory system na ktorej partycji ? Jak instalowales ten system, ze drugi nie zostal wykryty ?
Usun ten boot.ini, odpal komputer z plyty, wejdz do konsoli i z linii polecen sprobuj polecenia "Bootcfg /rebuild" a pozniej "fixboot".
Usun ten boot.ini, odpal komputer z plyty, wejdz do konsoli i z linii polecen sprobuj polecenia "Bootcfg /rebuild" a pozniej "fixboot".
Strona 1 / 1