Drania ekranu
Witam
Mam taki problem iź w trakcie pracy komputera drga mi lekko ekran :( Jeśli wiecie prosze o pomoc ;)
Pozdrawiam
Mam taki problem iź w trakcie pracy komputera drga mi lekko ekran :( Jeśli wiecie prosze o pomoc ;)
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 20
Wilson:w sumie to, to nie jest rozwiazenie bo jezeli monit obslugiwal 85 hz przy 1280 x 1024 :roll: ?
No nie ... :?
PaWL!C:Aha i rozdzielke mam 1280x1025
Seeker:I to na niej masz to 60 Hz?
PaWL!C:Tak
Seeker:Jeśli tak zmniejsz rozdzielczość do takiej na której osiągniesz min. 85 Hz.
A nie mówiłem źe pisanie przy 60Hz na wzrok pada :P
Wilson:w sumie to, to nie jest rozwiazenie bo jezeli monit obslugiwal 85 hz przy 1280 x 1024 :roll: ?
17 calowy ?
w sumie to, to nie jest rozwiazenie bo jezeli monit obslugiwal 85 hz przy 1280 x 1024 :roll: ?
PaWL!C:gusioo:Zmniejsz rozdzielczość do 1024x768 i daj 85 Hz.
No tak zrobiłem. O boźe jak to wszystkie durze O_o po 1 całym dniu przed kompem przyzwyczaje się :).
WIELKIE DZIĘKI !
Jak widzisz duźe rzeczy to oczy masz popsute, ale przy tej częstotliwości to normalne ;)
ano jest. THX
Degauss w menu monitora jesli taka opcja jest dostepna
...oskar...oskar...:A to się dzieje po dłuźeszej pracy czy losowo. Bo ja tak miałem na starym monitorze i tak się robiło po jakiś 2 godz. pracy wtedy wystarczytło go roamagnetyzować(czy jakoś tak) i dalej śmigał jak naleźy
W jaki sposób go zrozmagnetyzowałeś ?
gusioo:Zmniejsz rozdzielczość do 1024x768 i daj 85 Hz.
No tak zrobiłem. O boźe jak to wszystkie durze O_o po 1 całym dniu przed kompem przyzwyczaje się :).
WIELKIE DZIĘKI !
Zmniejsz rozdzielczość do 1024x768 i daj 85 Hz.
A to się dzieje po dłuźeszej pracy czy losowo. Bo ja tak miałem na starym monitorze i tak się robiło po jakiś 2 godz. pracy wtedy wystarczytło go roamagnetyzować(czy jakoś tak) i dalej śmigał jak naleźy
McScr@by:
Masz zainstalowany sterownik do kary graficznej oraz sterownik GART ( AGP ) ?
McScr@by:
I jeszcze raz powtórze pytanie Rebe na które nie udzieliłeś odpowiedzi.
Czy to monitor CRT ( kineskop ) czy LCD
( ciekłokrystaliczny )
1. Mam zainstalowany sterownik AGP
2.LCD (to płaski prawda?. Jeślik tak to nie... (heh))
Natomiast to bedzie chyba ten CRT.
Głośniki mogą ale nie muszą powodować drgania ekranu, gdy są umiejscowione blisko monitora, poniewaź w ich otoczeniu powstaje pole elektromagnetyczne, które moźe przeniesić energię na monitor to samo dotyczy okablowania.
Zadam prozaiczne pytanie, które dla niektórych moźe wydawać się śmieszne, ale taką moźliwośc biore takźe pod uwagę.
( ciekłokrystaliczny ) ?
Zadam prozaiczne pytanie, które dla niektórych moźe wydawać się śmieszne, ale taką moźliwośc biore takźe pod uwagę.
( ciekłokrystaliczny ) ?
Seeker:I to na niej masz to 60 Hz?
Tak
PaWL!C:Ze 3 lata będzie miała :) Akurat w tej chwili nic a nic nie drga :/ przypomne źe tylko czasami tak mam :/
Aha i rozdzielke mam 1280x1025
I to na niej masz to 60 Hz?
Jeśli tak zmniejsz rozdzielczość do takiej na której osiągniesz min. 85 Hz.
Dziwię się źe przy takim odświerzaniu wogóle trafiasz w klawisze , by pisać. :wink: , dla mnie byłaby to rzecz powyźej mej percepcji postrzegania :?
Ze 3 lata będzie miała :) Akurat w tej chwili nic a nic nie drga :/ przypomne źe tylko czasami tak mam :/
Aha i rozdzielke mam 1280x1025 i do tego czasami mi "obraz" idzie w dół albo w góre Przez to ikonka Mój Komputer nieraz jest w połowie :/ Jaka jest przyczyna tego ?
Aha i rozdzielke mam 1280x1025 i do tego czasami mi "obraz" idzie w dół albo w góre Przez to ikonka Mój Komputer nieraz jest w połowie :/ Jaka jest przyczyna tego ?
Zalezy jakie wlasnej roboty mogly by ci wyginac ekran, ale to nie o to tu chodzi.
Ja mam 15 calowego zloma i jak narazie spisuje sie bardzo dobrze 1024*768 60hz. Moze cos z karta? Ta siedemnastka to jakas nowa stara?
Ja mam 15 calowego zloma i jak narazie spisuje sie bardzo dobrze 1024*768 60hz. Moze cos z karta? Ta siedemnastka to jakas nowa stara?
AdasB:...:::A moze masz sory za slownictwo " jakiegos 14 calowego złoma"... ktory nie obsluguje odswiezania wyzszego niz 60 Hertzow, sprawdz czy nie masz glosnikow obok monitora. :::...
Mam 17 calowego monitora :P I mam głośniki obok monitora (ale to chyba nie ma źadnego znaczenia... czy ma :/ ) ?
...:::A moze masz sory za slownictwo " jakiegos 14 calowego złoma"... ktory nie obsluguje odswiezania wyzszego niz 60 Hertzow, sprawdz czy nie masz glosnikow obok monitora. :::...
dałem na 75... po chwili monitor zgasł i zaświecił sie jak zawsze. Ale w opcjach mam nadal 60Hz :( i monitor nadal drga :/
PaWL!C:Częstotliwość odświeźania ekranu: 60 Hz
I jeźeli to jest monitor CRT, a nie panel LCD to nic dziwnego, źe iwdzisz to drganie.
Szybko zmien tę częstotliwość na >75, bo szkoda i Twoich oczu ,i Twoich nerwów.