dot zew IP udostepnianie plikow z necie
witam, jak w temacie, co i gdzie nalezy ustawic aby mozna bylo pobierac pliki udostepnione z "innej" sieci za posrednictwem zezwnetrznego IP – sam nie posiadam zez IP
moj komp win 2000prof
drugi XP prof
moj komp win 2000prof
drugi XP prof
Odpowiedzi: 5
jesli chcesz bezpiecznie i szybko udostepniac pliki w internecie proponuje zainstalowac serwer ftp
tak przeczytalem, lecz jesli wykasuje konto "wszyscy" to nie mozna wejsc do udostepnianego katalogu pomimo tego iz dodale uzytkownika jak i grupe w ktorej sie znajduje czyli goscie(wydaje mi sie ze to niepotrzebne zdublowanie ale dla proby....) komp poprostu nie zada odemnie nicka uzytkownika i hasla ktore umozliwilo by mi wejscie do katalogu
ps. napisalem przeciez ze odwoluje sie do postu autora EL NINO.
hej czy nikt nie wie co ewentulanie zrobilem nie tak skoro to nie dziala – brak mozliwosci wejcia do udostepnianego folderu :(
ps. napisalem przeciez ze odwoluje sie do postu autora EL NINO.
hej czy nikt nie wie co ewentulanie zrobilem nie tak skoro to nie dziala – brak mozliwosci wejcia do udostepnianego folderu :(
lackyd:
natomiast mam pytanie po ustawieniu kompa wg powyzszego nie moge wejsc do katalogu gdzyz xp wyswiewtla ze nie mam uprawnien do uzywania tego zasobu sieciowego. kom nie pyta o haslo gdy wchodze do jego katalogu a wlasciwie gdy probuje wejsc
Pewnie czytałeś przyklejony temat o udostępnianiu plików ??
tak sadzielem – ustawialem kompa posiadajacego zez IP wg. twojego postu "udostępnianie plikow w systemie XP" leczto chyba nie ma zastosowania w niecie.
natomiast mam pytanie(dot. sieci lokalnej) po ustawieniu kompa wg powyzszego nie moge wejsc do katalogu gdzyz xp wyswiewtla ze nie mam uprawnien do uzywania tego zasobu sieciowego. komp nie pyta o haslo gdy wchodze do udostepnianiego katalogu a wlasciwie gdy probuje wejsc
natomiast mam pytanie(dot. sieci lokalnej) po ustawieniu kompa wg powyzszego nie moge wejsc do katalogu gdzyz xp wyswiewtla ze nie mam uprawnien do uzywania tego zasobu sieciowego. komp nie pyta o haslo gdy wchodze do udostepnianiego katalogu a wlasciwie gdy probuje wejsc
U Ciebie nic nie nalezy ustawiac, bo komp ktory te pliki udostepnia jest na zewnetrznym IP. To tam trzeba ustawic dla Ciebie dostep.
Strona 1 / 1