Dostosuj Powiadomienia
a ja mam pytanko ... jak usunąć z listy (albo ustawić ręcznie) pliki z DOSTOSUJ POWIADOMIENIA ? (opcja po kliknieciu na zegar na pasku prawym) ...
pewnie gdzies w rejestrze ale znaleźć nie mogę :/
a mi juź się tego badziewia tam na zbierało
pewnie gdzies w rejestrze ale znaleźć nie mogę :/
a mi juź się tego badziewia tam na zbierało
Odpowiedzi: 6
restartu explorera tego mi brakowała dzięki działa :D
oo rzeczywiście restart explorera to moze byc wyjscie :) ... kurcze Ty to masz pomysły :lol: dziś sprawdze
Co do drugiego – nie mam pojęcia.
Natomiast z tym czyszczeniem – właśnie sprawdziłem i mimo tego, źe wcześniej działało to bez problemu – teraz teź mi nie chciało wyczyścić wpisów – wygląda, źe jakaś poprawka coś blokuje .
Posprawdzam jeszcze inne moźliwości.
Juź wiem :) – po skasowaniu tych wpisów wywołaj menagera zadań i w procesach zamknij explorer–a.
Potem przejdź do zakładki zadania i "nowe zadanie" – wpisz explorer.exe – enter. Juź będzie czysto.
Natomiast z tym czyszczeniem – właśnie sprawdziłem i mimo tego, źe wcześniej działało to bez problemu – teraz teź mi nie chciało wyczyścić wpisów – wygląda, źe jakaś poprawka coś blokuje .
Posprawdzam jeszcze inne moźliwości.
Juź wiem :) – po skasowaniu tych wpisów wywołaj menagera zadań i w procesach zamknij explorer–a.
Potem przejdź do zakładki zadania i "nowe zadanie" – wpisz explorer.exe – enter. Juź będzie czysto.
ja dodam, źe tamto pierwsze to nie działa (skasowało ikonki obok nie uźywanych wpisów, ale same wpisy zostały) teraz sprawdze (po restarcie) czy drugi sposób działa
ps. a co z tym drugim moim pytaniem, nei ma sposobu ?
ps. a co z tym drugim moim pytaniem, nei ma sposobu ?
dzięki ... chyba pomoźe (zobacze po restarcie) ...
jeszcze jedno pytanie:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerFileExts ... jak usunąć stamtąd wszystkie nie uźywane rozszerzenia ?? zna ktoś jaki programik moźe ?
jeszcze jedno pytanie:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerFileExts ... jak usunąć stamtąd wszystkie nie uźywane rozszerzenia ?? zna ktoś jaki programik moźe ?
Znajdź w rejsstrze "trayNotify" i usuń z niego IconsStreams i PastIconsStreams – po restarcie w zakładce powiadomień powinno się zrobić luźno.
Update:
Ew. moźna i tak"
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerTrayNotify]
"IconStreams"=hex:
"PastIconsStream"=hex:
"PastIconsStream1"=hex:
"BalloonTip"=dword:00000005
Cały ten "kolorowy' wpis skopiować do notatnika – nazwać go dowolnie.reg i po zapisaniu scalić z rejestrem.
Update:
Ew. moźna i tak"
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerTrayNotify]
"IconStreams"=hex:
"PastIconsStream"=hex:
"PastIconsStream1"=hex:
"BalloonTip"=dword:00000005
Cały ten "kolorowy' wpis skopiować do notatnika – nazwać go dowolnie.reg i po zapisaniu scalić z rejestrem.
Strona 1 / 1