Dostęp

Mam problem.
Mam Win XP HE i wiem źe w tym systemie cięźko o dobre udostępnienie plików [na hasło, dla grup, itp]
Wiem takźe źe w celu zmian uprawnień do plików moźna uźyć programu cacls.exe
Gdy ustawiam uprawnienia dla uźytkowników z mojego komputera wszystko jest ok [wpisuje jako user: mojkompuser]
Oczywiscie mojkopmp to nazwa kompa a user to uzytkownik :P]
Ale jak proboje to zrobic dla innego kompa z sieci, nap: xyzasd
to wyskakuje komunikat:
Nie zostało wykonane mapowanie między nazwami kont a identyfikatorami zabezpieczeń.

Wie ktoś moźe jak ten błąd usunąć??
Lub jak ustawić te mapowanie??

Z góry dzięki...

Odpowiedzi: 11

JAK MI TO ODPALI CO PISZECIE TO ZROBIE WAM LODA KAŻDMU Z OSOBNA

SIEDZE KURWA NAD TYM 4 DNI I MNIE SZALAG TRAFIA
IDE ZA WASZYMI PORADAMI

Punk's not dead
cielak
Dodano
08.05.2003 15:01:09
Tylko jest mały problem...
U mnie z Narzędzia Administracyje >> Zarządzanie komputerem nie ma takiego czegoś jak Urzytkownicy i grupy lokalne!!! Nawet przy logowaniu się w trybie awaryjnym!!
matid
Dodano
18.04.2003 00:17:18
Przeczytaj: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=3222
Odpal awaryjny, ustaw konta, hasla, ustaw udostepnianie do zasobow i dopiero restart. Dziala na 1000%.
EL NINO
Dodano
17.04.2003 23:40:59
No ale jak tam próbuje ustawić to nie działa sieć i nie da się ustawić uprawnień dla userów dla innej lokalizacji...
matid
Dodano
17.04.2003 22:57:05
No przeciez caly czas mowie o udostepnianiu danych dla userow z LANa a nie lokalnych.
EL NINO
Dodano
17.04.2003 22:41:51
Tylko ja próbowałem ustawić uperawnienia dla userów nie tylko z tego kompa ale i z LANu
matid
Dodano
17.04.2003 22:34:19
matid:
Nie ma jakiegoś patcha na to aby tego uźywać normalnie??
Nie ma zadnego patcha :? .
matid:
Aha – mimo uruchomienia w trybie awaryjnym z obsluga sieci nie moge jej przeglądać!!
W trybie awaryjnym robisz tylko to cale zamieszanie z ustawianiem kont i udostepnianiem juz dla poszczegolnych userow. Potem restart i pracujesz w normalnym trybie.
To jest tylko Home i nie masz sie co dziwic takim ograniczeniom. System do domu ? No to tylko proste udostepnianie. A ze jest mimo wszystko po takich
"kombinacjach" mozliwosc udostepniania jak w Prof, to pozostaje sie tylko cieszyc.
EL NINO
Dodano
17.04.2003 22:18:59
Nie ma jakiegoś patcha na to aby tego uźywać normalnie??
Aha – mimo uruchomienia w trybie awaryjnym z obsluga sieci nie moge jej przeglądać!!
matid
Dodano
17.04.2003 22:08:00
Wiesz z pewnoscia jak udostepnia sie zasoby dla konkretnych uzytkownikow (zalozonych i zahaslowanych kont), czy to w XP Prof, czy tez w w2k ? W XP Home jest identycznie. Zakladamy rowniez konta, przypisujemy do grupy, ustawiamy zasady lokalne, itd. Ale jest pewna mala roznica. Zeby to zrobic w Home, musimy odpalic kompa w trybie awaryjnym z obsluga sieci. Proste, nie ? :lol:

Sposob udostepniania "na haslo" jest tutaj opisany w postach – podawalem. Jest rowniez na forum Jamy Mastaha. No to bierz sie za robote :wink: .
EL NINO
Dodano
17.04.2003 20:57:02
Jeśli tak to proszę o instrukcje, bo ja nie umiałem znaleźć tej opcji..
matid
Dodano
17.04.2003 10:20:15
matid:
Mam Win XP HE i wiem źe w tym systemie cięźko o dobre udostępnienie plików [na hasło, dla grup, itp]
Nie masz racji – w Home mozna udostepniac swoje zasoby w identyczny sposob jak w Prof. Czyli rowniez "na haslo" – dla konkretnego uzytkownika.
EL NINO
Dodano
17.04.2003 00:16:55
matid
Dodano:
15.04.2003 20:29:13
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1